La Fundació Caja Mediterráneo i l’Institut Cervantes han signat en la Casa Museu Azorín un conveni marque on s’estableixen i defineixen línies de col·laboració i d’actuació conjuntes que permeten desenvolupar iniciatives i programes culturals entorn dels Llegats de la Fundació.

El nou director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero, ha signat el conveni al costat del president de la Fundació Caja Mediterráneo, Luis Boyer. L’acte ha tingut lloc en la Casa Museu Azorín de Monòver, amb motiu de la Reunió Anual de Directors de l’Institut Cervantes que està tenint lloc aquests dies en la província d’Alacant.

Luis Boyer ha destacat durant la signatura del conveni de col·laboració que “és una prioritat per a la Fundació establir acords i sinergies amb institucions culturals de primer nivell com l’Institut Cervantes, que a més servirà per a posar en valor els Llegats de la Fundació”.

El Centre de Documentació i Llegats de la Fundació Caja Mediterráneo custodia i difon el patrimoni intel·lectual i artístic d’alguns dels intel·lectuals i investigadors, entre els quals destaquen Azorín, Eusebio Sempere, Óscar Esplá, Gabriel Miró, Jorge Juan, Germà Bernàcer o Rodolfo Llopis, entre uns altres. El patrimoni històric documental que gestiona la Fundació Caja Mediterráneo a través del Centre de Llegats, ascendeix a prop de 120.000 documents públics i privats dels legataris. Actualment, el 70% d’aquesta informació està catalogada i disponible per a la seua consulta, i se segueix treballant per a poder digitalitzar la resta de la documentació

Firma del Conveni. Foto: Gabinet Premsa. Fundació Caja Mediterriáneo

Firma del Conveni. Foto: Gabinet Premsa. Fundació Caja Mediterriáneo