La mostra, composta per 37 obres representatives del panorama artístic valencià que van ser adquirides en 2020 per Cultura de la Generalitat, pot visitar-se fins al 3 de desembre
L’Ajuntament d’Alacant ha presentat en Les Cigarreras l’exposició organitzada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana IV’ que podrà visitar-se en el Centre Cultural Les Cigarreras d’Alacant fins al pròxim 3 de desembre. L’acte ha comptat amb la presència del director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Joaquín Manresa Balboa.
La mostra reuneix 37 peces representatives del panorama artístic valencià que la Generalitat Valenciana va adquirir l’any 2020, en la quarta edició d’aquesta iniciativa que va sorgir l’any 2017 amb el propòsit d’impulsar i posar en valor el sector artístic contemporani i aconseguir un patrimoni de futur.
Després del seu pas pel Espai d’Art Contemporani de Castelló de la Plana i el Centre del Carme de València; el CMCV trasllada la mostra al Centre Cultural Les Cigarreras d’Alacant. El temps i la memòria, el feminisme, les friccions entre el quotidià i el tecnològic, el binomi individu i societat, la incansable cerca de la utopia o la sostenibilitat són algunes de les qüestions que aborda aquesta convocatòria.
“La col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ reuneix des de fa cinc anys peces d’artistes nascuts o residents en el nostre territori, oferint una panoràmica de l’art contemporani actual, amb intenció de convertir-se en un llegat patrimonial a llarg termini. Tota la sèrie d’exposicions que dediquem a la col·lecció, posen en valor el sector artístic de la Comunitat i ofereixen a la ciutadania l’oportunitat d’apreciar la qualitat i diversitat dels treballs, que aborden una gran varietat de temes a través de diferents tècniques. Des del Consorci de Museus posem tota la nostra obstinació perquè aquesta siga una col·lecció viva, capaç d’establir diàlegs entre les obres d’art que la componen i les persones que les descobreixen en un exercici de proximitat”, assenyala el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.
El Regidor de Cultura, Antonio Manresa ha mostrat la seua satisfacció «pel fet que Cigarreras mostre, després del seu pas per Castelló i València, una mostra amb la qual aproximar-nos a l’art contemporani més pròxim, i en moltes ocasions, sorprenentment més desconegut»; «Estem davant una gran oportunitat per a donar suport a l’art valencià i als grans professionals que tenim en el nostre territori, amb moltes i noves idees».
Art Contemporani de la Generalitat Valenciana IV
‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana IV’ reuneix 37 peces d’Alejandro Casanova; Alejandro Mañas; Álex Marco; Amanda Moreno; Ángeles Marco; Carmen Calvo; Carmen Ortiz; Carolina Ferrer; Chema López; Claudia Martínez; Concha Ros; DimaslA (Diana Lozano + Alvaro Jaén); Elena Aguilera; Elena Martí; Ester Pegueroles; Il·luminada García Torres; Jesús Herrera; Josep Pedrós i Ginestar; Juan Carlos Nadal; Juan Fabuel; Juan Ortí; Julia Galán; Laura Palau; Lluc Margrau; Lluis Masià; M Reme Silvestre; Miguel Calatayud; Nuria Fuster; Nuria Riaza; Oliver Johnson; Pablo Auladell; Roberto Mollá; Sergio Barrera; Silvia Lerín; Silvia Sempere Ripoll; Vicente Ortí i Vinz Feel Free.
La col·lecció d’art contemporani de Cultura de la Generalitat, en marxa des de l’any 2017, reuneix peces representatives del panorama artístic valencià, mantenint una presència equilibrada d’artistes dones i homes de Castelló, Alacant i València, sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques. La varietat de formats, amb propostes de pintura, escultura, aquarel·la, dibuix, fotografia, vídeo i instal·lacions, evidència la diversitat de registres amb la qual les i els artistes de la Comunitat Valenciana aborden la creació i la realitat del nostre temps.
Més informació en www.consorcimuseus.gva.es/