Les galeries de Cova Victoria, a Cartagena, s’han tornat a omplir d’activitat gràcies a un camp de treball dirigit per la Fundació Cidaris, gestora del Museu Paleontològic d’Elx. Així, dividits per quinzenes, un total de 18 persones participen en aquest projecte que té com a objectiu principal formar a joves geòlegs i biòlegs en la intervenció del patrimoni paleontològic, així com servir de punt de trobada per a establir estratègies de gestió del jaciment per part d’especialistes.
La intervenció en Cova Victoria suposa una fita per a la Fundació Cidaris, en tractar-se d’un jaciment declarat Bé d’Interés Cultural (BIC) i un Global Geosite per part de la UNESCO. En ell s’han identificat més de 70 espècies diferents, restes d’un homínid i les úniques restes del primat Terophitecus que es coneixen en tota Europa. La seua coordinació està desenvolupada per la Fundació Cidaris, amb la subvenció de la Direcció General de Béns Culturals de la Regió de Múrcia, Ajuntament de Cartagena i de la pròpia Fundació Cidaris.
Els estudiants de geologia i biologia implicats procedeixen de la Universitat de Múrcia, Universitat d’Alacant, Complutense de Madrid, i del Màster de Paleontologia Aplicada de València i Alacant. A través d’aquest projecte estan descobrint les tècniques d’intervenció, rebent formació teòrica i realitzant activitats complementàries per a conéixer el ric patrimoni geològic i miner de l’entorn. A més, durant la campanya es realitzaran visites guiades per les quals passaran 360 persones.
Comentarios