El Museu Paleontològic d’Elx (MUPE) i la Fundació Secretariat Gitano tornen a col·laborar en un nou projecte educatiu. En aquesta ocasió, la iniciativa està vinculada als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), realitzant especial recalcament en els reptes relacionats amb una ‘Educació de qualitat’ (ODS4), ‘Igualtat de gènere’ (ODS5), ‘Acció pel clima’ (ODS13) o ‘Pau, justícia i institucions sòlides’ (ODS16).
D’aquesta manera, després d’una primera reunió de coordinació amb tècnics de totes dues entitats, es van realitzar diverses sessions dirigides a diferents nivells educatius. En totes elles es va partir d’una visita guiada perquè els participants conegueren el museu, i estructurar així la resta d’activitats. Algunes de les accions dutes a terme van ser un taller de minerals, repàs escolar i una taula redona en la qual les xiques i xics de la fundació van ser protagonistes.
Aquest projecte s’emmarca dins de les ajudes #CompromisoSocial2022 que atorga la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, una de les quals va ser atorgada al Museu Paleontològic d’Elx.