La selecció de pel·lícules per a la Secció Oficial del Festival de Cinema d’Alacant inclourà a la guanyadora del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Madrid, Noctura Madrid, ‘Amigo’ del madrileny Óscar Martín. Martin debuta amb aquest llargmetratge que també va ser seleccionat en el Festival d’Austin i Sitges.

Aquest thriller produït per l’ull mecànic, narra la història de David, que, després d’un greu accident, decideix acollir i cuidar a la casa al seu millor amic, Javi. No obstant això, les picabaralles entre tots dos no tardaran a aflorar posant en evi¬dencia una relació enverinada i homicida, més pròxima a la bogeria que a l’amistat que aparenten mantindre. El guió de ‘Amigo’ està escrit pel propi director, Óscar Martín, juntament amb els actors de la pel·lícula Javier Botet i David Pareja. En la direcció de fotografia compta amb Alberto Morago i la música està composta per Manú Conde.

El film està protagonitzat per Javier Botet i David Pareja; Bonet és conegut per pel·lícules com ‘REC’, ha treballat en multitud de llargmetratges de Hollywood, com ‘The Conjuring 2’, ‘The Mummy’, ‘Polaroid’, ‘Àlien Covenant’, ‘It’, ‘Slender Man It: Chapter two’, ‘Expedient Warren: El cas Enfield’, entre altres. David Pareja ha participat en pel·lícules com ‘Magical Girl’ de Carlos Vermut; ‘Tots els teus Secrets’ de Manuel Bartual; ‘Taller Capuchoc’; ‘Gent en llocs’; ‘Escacs per a tres’; ‘Searching for Meritxell’; ‘Miamor Perdut’, o ‘Matar a Déu’ (premi del públic en el Festival de Sitges).

‘Amic’ es podrà veure el dijous 22 d’octubre als cinemes Kinépolis d’Alacant. Dins de la secció de pel·lícules a concurs del 17é Festival de Cinema d’Alacant que se celebrarà del 17 al 24 d’octubre.

Óscar Martín, director de la pel·lícula ha comentat: “Estic molt content de poder presentar ‘Amic’ en la Secció Oficial del Festival de Cinema d’Alacant. En primer lloc, perquè s’ha anat consolidant al llarg dels anys com una de les cites ineludibles del cinema espanyol on acudeixen grans figures a les quals admire, i en segon lloc perquè estime Alacant. Porte venint tota la meua vida. Durant la meua infància he aprés a nadar en la mar Mediterrània, en la meua adolescència he tingut els meus primers amors d’estiu i cada any són cita obligada les Fogueres de Sant Joan. També ací va ser on vaig desenvolupar la meua passió pel seté art al cinema d’estiu de la Platja Muchavista, on assistia amb bicicleta amb la meua colla d’amics, bocata en mà, als programes dobles que em fascinaven. Serà molt especial veure a aqueixos mateixos amics i familiars assistir a la projecció del meu primer llarg com a director en el Kinépolis d’Alacant. Agraïsc sincerament l’esforç de l’organització per brindar-nos aquesta oportunitat, i més encara en aquests temps tan complicats que estem vivint. Espere veure-us a tots allí. Espere que siga una gran reunió d’amics”, ha conclòs.

“Anem desgranant a poc a poc la difícil selecció de llargs per a la Secció Oficial. Hem visionat grans treballs i ens enorgulleix poder comptar amb pel·lícules com a ‘Amic’, que a més té un director enamorat de la nostra terra i al qual estarem encantats de rebre a la seua casa”, ha comentat Vicente Seva, director del Festival de Cinema d’Alacant.

El Festival de Cinema d’Alacant compta amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant, Alacant City & Beach, Fundació Mediterrani i altres empreses col·laboradores.