El regidor de Cultura d’Alacant, Antonio Manresa, ha manifestat que la nova exposició d’art contemporani que hui s’ha obert a la sala municipal de la Llotja del Peix, en col·laboració amb el Consorci de Museus de la Generalitat, constitueix una excel·lent ocasió perquè els seguidors dels esdeveniments artístics puguen gaudir d’obres d’una trentena de creadors molt diversos, una desena d’ells d’Alacant i província.

Manresa ha precisat que l’exposició “Primeros moments” és la primera gran exposició en la Llotja després de la pandèmia i es constitueix com una excel·lent plataforma per als creadors alacantins Àngel Masip, Aurelio Ayela, Inma Femenía, Mira Bernabéu, Olga Diego, Paloma Navares, Rosana Antolí, Teresa Lanceta, Jesús Rivera i Moisés Mañas.

El gruix de l’exhibició s’ha instal·lat en les tres sales del complex expositiu municipal de la Llotja del peix, situat en l’avinguda Almirall Julio Guillén Tato, s/n. Compendi que es complementa amb els treballs de tres creadores – Paloma Navares, Teresa Lanceta i Amparo Tormo – que s’han instal·lat en la planta baixa del museu MACA, en la plaça de Santa María, 3.

Obres de diverses disciplines

A més de la diversitat d’autors, de diverses generacions, la mostra està integrada per obres artístiques de diverses disciplines: pintura, escultura, instal·lacions, videoart, mural, tècnica mixta, fotografia, etc, el que permet als seguidors de les expressions artístiques gaudir d’un panorama complet de la creació més actual.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport manté una línia d’adquisició d’obres d’art des de 2017 amb el propòsit de dinamitzar el mercat artístic contemporani i, alhora, reunir una col·lecció d’obres representatives de l’actualitat artística de la Comunitat valenciana.

Una bona part d’aquesta col·lecció és la que s’exhibeix en la mostra “Primers moments” – Art Contemporani de la Generalitat Valenciana, segons han donat a conéixer Tamarit i Pérez Pont.

L’exposició mostra a més una certa compensació quant a l’origen per províncies dels artistes de la col·lecció i també un equilibri de gènere entre creadors i creadores, que aborden el seu treball artístic des de molt diferents plantejaments tècnics i estilístics, han puntualitzat tots dos portaveus.

Les temàtiques que l’observador podrà descobrir en recórrer l’exposició donen forma a un relat que es connecta amb els debats socials vigents en l’actualitat.

L’exposició va començar el seu recorregut a València temps arrere. A Alacant es podrà veure fins al 20 de setembre, pràcticament fins a l’inici de la tardor, i després està previst que seguisca el seu gira per altres emplaçaments de la Comunitat.

“Primeros moments” – Art Contemporani de la Generalitat Valenciana està organitzada pel Consorci de Museus de la Comunitat, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant i la seua Regidoria de Cultura.

Els interessats la podran recórrer en la Llotja amb els següents horaris: de dimarts a dissabte, de 16 hores a 21,45 hs. i en el Museu MACA, de dimarts a dissabte d’11 a 20 hores i diumenges, de 10 a 14 hs.