El MARQ ha presentat una divertida proposta per a repassar la història de la humanitat a través d’escenes realitzades amb plastilina. El diputat de Cultura, César Augusto Asencio, ha inaugurat aquesta nova exposició enfocada a tota la família, que es podrà visitar en la Biblioteca del museu fins al pròxim mes de gener.

Des del Paleolític fins a la Globalització, “PlastiHistoria de la humanitat” proposa un original passeig per les etapes i personatges claus de l’evolució de l’home. Així ho ha destacat Asencio, qui ha insistit en el caràcter didàctic i lúdic de la proposta, “una iniciativa extraordinària per a gaudir en família. El projecte de la Fundació Educa mostra moltes coincidències amb els diversos eixos d’actuació que duu a terme el MARQ, conjuga divulgació i diversió, per la qual cosa des de la Diputació d’Alacant no dubtem a impulsar aquesta activitat i fer-la arribar al públic de totes les edats de la província”.

A través de vint diorames protagonitzats per figures i objectes de plastilina, l’exposició es converteix en una excel·lent i rigorosa eina per a aprofundir en la història amb un toc d’humor i molt colorit, la qual cosa la fa altament atractiva per a tota la família, com ha destacat el secretari de la Fundació Educa, Jorge Peláez.

La presentació ha contat també amb la intervenció del director gerent del MARQ, José Alberto Cortés, i el director tècnic del museu, Manuel Olcina, els qui han coincidit a assenyalar la meticulositat del treball i els minuciosos detalls que acompanyen a cada escena artística.

El descobriment del foc, els navegants fenicis, el cavall de Troia, una lluita de gladiadores en un circ romà, les croades o l’arribada de l’home a la lluna són alguns de les escenes presents en la mostra. A més, el visitant podrà gaudir de personatges històrics com Miguel Ángel, Francisco de Goya, Cristóbal Colón o Niel Armstrong.