La Plaça Castelar acollirà el dissabte 9 de desembre la primera edició del Young Elda Festival, un esdeveniment organitzat pel Consell Local de la Joventut que inclou la celebració d’una fira d’associacions juvenils i les actuacions musicals de Marlena i Paula Matthe
La regidora de Joventut, Anabel García, i el president del Consell Local de la Joventut, Izam Pina, han presentat una activitat que donarà principi a les 17.00 hores, estant previst l’inici dels concerts a les 20.00 hores. Tot l’esdeveniment, que naix amb l’objectiu de prolongar-se en el temps, és de caràcter gratuït.
Izam Pina ha explicat que “aquest esdeveniment és molt important per a nosaltres perquè es tracta d’un espai dedicat a la joventut, que estarà representada per deu associacions juvenils o entitats de caràcter juvenil. Comptarem amb tallers, activitats i dinàmiques en les carpes que s’instal·laran”.
El president del Consell Local de la Joventut ha agraït “el suport de les Regidories de Joventut i de Festes, i especialment a Anabel García i David Guardiola. Aquesta fira és finançada per l’IVAJ, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Elda, i gràcies a això hem pogut comptar amb dues actuacions com les de Marlena i Paula Mattheus”.
Izam Pina ha destacat que “Marlena és un duo madrileny, format per dues xiques, que han sigut seleccionades per a participar en el Benidorm Fest amb l’objectiu d’acudir al Festival d’Eurovisió, per la qual cosa sens dubte són un gran atractiu per a la nostra ciutat”.
Per part seua, Anabel García ha animat al públic a gaudir d’aquesta activitat “perquè existeix un problema d’associacionisme juvenil, que no és exclusiu de la nostra ciutat, i des del Consell Local de la Joventut d’Elda s’està treballant per a revertir aquesta situació creant espais com aquest. Vull felicitar a Izam, perquè fa una labor en la qual moltes vegades s’està només, i en general a tot el Consell Local”.
Les entitats que participaran en la Fira Jove són Creu Roja Joventut, Joves Socialista d’Elda, Iris-Asociación LGTBIQ+, AMCE Santa Cecilia, Crida Elda-Petrer, Federació d’Associacions de Veïns d’Elda (FAVE), Joventut Obrera Cristiana (JOC), Doctor Clown Elda, Regidoria de Joventut i IVAJ.