La regidora d’Immigració, Mari Ángeles Goitia, ha presentat els actes de la Cultura de la Setmana Russa a Alacant que es desenvoluparan des del 6 al 9 de juny. Ha estat acompanyada en la roda de premsa per Aleksandr Chepurnoy, president de la Casa de Rússia a Alacant.

Els actes començaran el 6 de juny, a partir de les 18 hores, amb un recital de poesia commemoratiu del 220 Aniversari del Naixement del poeta Aleksandr Pushkin. Està programat un xicotet concert i la projecció de la pel·lícula “L’últim duel”, subtitulada en espanyol; i del curtmetratge “Nostre Pushkin”. Serà en la seu de la Casa de Rússia, situada en el número 6 del carrer Doctor Ferrán.

El divendres 7 de juny serà inaugurada, a partir de les 18 hores, la Casa de Rússia a Alacant. En la Recepció Oficial està prevista l’assistència del cònsol general, a Barcelona; de l’Ambaixador de la Federació Russa a Espanya, i d’una delegació oficial del Govern de Moscou. Serà inaugurada l’exposició “Aleksandr Pushkin” -retrats de les col·leccions del Museu Estatal d’Arts Plàstiques-, i sobre els contes de fades del poeta rus s’organitzarà un concurs de dibuixos infantils.

El calendari d’actes finalitzarà el diumenge 9 de juny amb la celebració del Dia de Rússia a Alacant, que es desenvoluparà des de les 17 a les 23 hores, a l’Auditori Municipal de la Petxina de l’Esplanada. Per a això s’ha organitzat el denominat XII Festival Folklòric Internacional de la Cultura Russa “Visca Rússia!. Dia de Rússia a Alacant”.