La setmana avança i són nous ens festers els que se sumen a adaptar les festes d’Elx a la situació generada per la covid-19. En aquesta ocasió, l’Associació Històrica-Artística Pobladores Elx ha impulsat al costat de la regidoria de Festes de l’Ajuntament diverses accions de caràcter audiovisual que permetran mitjançant les xarxes socials acostar les seues activitats a la resta de la ciutadania i reviure així l’esperit fester de la ciutat.

L’edil ha recordat acompanyada del nou president de Pobladores, Pau Sempere, i la Tresorera, Nati Rubiño, la rellevància de l’associació per a les Festes d’Agost amb activitats tan destacades com Àgora Heliketana, que tots els anys té lloc en la rotonda del Parc Municipal. “En aquest acte podem gaudir de la trobada amb les grans obres i mites clàssics. Amb versions per a totes les edats i especialment per a les més xicotetes i xicotets de la casa”, ha assenyalat Galiana, qui ha lamentat que enguany “no anem a poder gaudir d’aquestes tradicionals representacions”. No obstant això, la regidora ha destacat les grans iniciatives de l’associació. “En concret, quatre vídeos que reproduiran contacontes, marionetes, teatre i recreacions, desenvolupats per l’associació, perquè puguen ser seguides des de casa per tota la família durant les festes i durant les vacances”, ha assenyalat Galiana, qui ha felicitat Pobladors pel gran exercici de responsabilitat que han desenvolupat en suspendre les seues activitats que cada any congreguen a multitud de persones.

Per part seua, la tresorera de l’associació ha explicat que un altre dels materials serà un curt d’animació, en el qual es representa el Mite de Narcís. “Els vídeos seran difosos a través de la web de l’associació i de les xarxes socials de la regidoria i es començaran a emetre a partir de hui”, ha destacat Rubiño.

Per part seua, el president de Pobladors ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament i ha destacat la importància de romandre a casa durant aquestes festes.