La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oriola amb la col·laboració de l’Associació Faunatura, ha posat en marxa un complet programa d’Educació Ambiental que pretén donar a conéixer la rica i variada biodiversitat que guarden els espais naturals del municipi. Concretament, es tracta d’un total de 14 activitats a desenvolupar al Molino de la Ciutat i al Soto I6 i el principal objectiu del qual és aconseguir que la ciutadania conega els valors naturals del municipi i s’implique en la seua conservació.

El regidor de Medi Ambient, Dámaso Aparicio, ha ressaltat que “un dels objectius que tenim plantejats dins d’aquesta legislatura és la recuperació de l’entorn del llit del riu en el nucli urbà, des de la zona de Ociopia fins als tubs del Transvasament. Una zona que s’ha convertit en un corredor verd natural per al gaudi de la ciutadania”.

Entre les activitats s’inclouen rutes educatives sobre el patrimoni natural oriolà, jornades d’anellament científic d’ocells, lliurament de plántulas autòctones, tallers de pirograbado de cartells interpretatius o eixides d’observació de fauna pel municipi. Totes elles estan dirigides a un ampli públic i són completament gratuïtes per als participants. Algunes ja han tingut lloc.

És el cas del Taller Desafiament de Col·lecció del passat dissabte, que va consistir en un recorregut botànic pel Soto I6 en el qual els participants van conéixer la història, característiques, usos tradicionals i algunes curiositats sobre diverses espècies de plantes presents en aquest entorn natural.

A més, els assistents van rebre un kit botànic i van completar el seu propi herbari. Fins al moment, aquest programa d’educació ambiental ha tingut un gran acolliment i ha aconseguit despertar l’interés de nombrosos participants. Sens dubte, es tracta d’una proposta alternativa interessant per al cap de setmana, adequada per a tota la família, i amb la qual els assistents no sols tindran l’oportunitat de conéixer millor l’entorn que els envolta, sinó que gaudiran d’una estupenda jornada a l’aire lliure.

Les activitats són dutes a terme durant els caps de setmana i continuaran fins a principis d’estiu, sent les seues convocatòries publicades tant en les xarxes socials de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oriola com en les de l’Associació Faunatura.