La Regidoria d’Educació ha col·laborat en l’edició del primer número de la revista “Música i Dansa Orihuela”, elaborada per professors i alumnes del Conservatori Professional de Música i l’Escola Municipal de Dansa. La publicació ha sigut presentada hui per la regidora d’Educació, María García; el director del Conservatori Professional de Música, Juan Manuel Zaragoza; la directora de l’Escola Municipal de Dansa, María Jesús Ruiz, i Cristina Navarro, secretària del Conservatori.  També ha disponible una versió digital en la web del Conservatori. “És un document històric i un record d’enguany que marca un abans i un després i que pretén seguir, no sols de manera física, sinó també de manera digital”, ha dit la regidora d’Educació. García ha explicat que la revista conté col·laboracions, entrevistes i curiositats i que la Regidoria d’Educació també ha participat en el contingut d’aquesta.
Per part seua, el director del conservatori ha indicat que la revista pot consultar-se en el propi Conservatori i a les biblioteca del municipi. En aquesta ocasió, la publicació se centra en el 40 aniversari del conservatori, que s’ha celebrat en 2022. En aquest sentit, Cristina Navarro ha assenyalat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és “obrir una finestra a Oriola perquè conega el treball que es fa en el Conservatori i a l’Escola Municipal de Dansa i que siga un espai divulgatiu, en el qual els professors i les disciplines tinguen un espai d’exposició i d’informació”. D’entre el contingut de la revista, Navarro ha destacat una composició realitzada per un professor del centre i ha animat a la resta de docent a participar en les següents edicions, ja que està previst que a la fi d’any es publique el segon número.
La directora María Jesús Ruiz ha recordat que, en els anys 90, el Conservatori realitzava la revista “Pentagrama”, per la qual cosa s’ha congratulat d’aquest projecte. A més, ha considerat que l’edició d ella revista “és un idea fabulosa el donar-li l’oportunitat a l’alumnat que participe i tinga una activitat en la qual vegen el treball que estan fent i puguen expressar el que és per a ells la música i la dansa”.