La Federació de Caricaturistes d’Espanya (FECO Espanya) i la Universitat d’Alacant presenten una nova edició de la seua tradicional Mostra d’Humor Social, que enguany arriba a la XXII edició dedicada a «Wifidependents: enganxats en la xarxa». L’exposició s’obri avui al públic i podrà ser visitada fins al 30 de novembre a la Sala Aifos del campus (Facultat de Filosofia i Lletres III). La mostra està integrada per 60 obres de 50 humoristes gràfics procedents d’Espanya, Europa i Amèrica, “en les quals analitzen, a la seua irònica manera, la nostra creixent dependència de les noves tecnologies i la influència en la llibertat individual”, tal com afirma Juli Sanchis, president de FECO Espanya.
Enrique Pérez, organitzador de la Mostra d’Humor Social de la UA des dels inicis, detalla que enguany es farà lliurament del Premi Notari de l’Humor 2022 a Agustín Sciammarella, il·lustrador i caricaturista de premsa, col·laborador des de fa més de 20 anys del diari El País. L’acte de lliurament tindrà lloc el dijous 17 de novembre, a les 13 h, a la Sala Aifos de la Universitat d’Alacant.


Les diferents edicions del cicle Humor Social són un referent nacional de l’humor gràfic per la intel·ligència, la perspicàcia, la sagacitat i el compromís dels caricaturistes que hi participen, els quals analitzen els successos actuals amb una visió crítica i sensibilitzen l’espectador/a en els més variats aspectes socials. Durant tots aquests anys, el cicle ha acostat al públic l’obra d’artistes que centren la seua mirada en temes com la desocupació juvenil, el maltractament a les dones, la corrupció, la intolerància, la importància de la lectura, la discriminació, la crisi de valors, el canvi climàtic i altres aspectes en què, amb els elements de l’humor i la ironia, es qüestionen les causes de múltiples manifestacions que afecten el desenvolupament social.

Agustín Sciammarella: Premi Notari de l’Humor 2022
Il·lustrador caricaturista de premsa, col·labora de manera habitual des de fa més de 20 anys en el diari El País a Espanya. Nascut a Buenos Aires, on es va formar en Belles Arts i on va començar a publicar les seues primeres il·lustracions en el Buenos Aires Herald i La Premsa. Va vindre a Europa i va viure primer a Itàlia i anys més tard a Espanya. Ha publicat en Il Messaggero i en Il Corriere Adriatico a Itàlia, en Courrier International a França, en La Nación a l’Argentina, en El Ciervo, el diario.es i Fiat a Espanya, entre altres publicacions. www.agustinsciammarella.com