L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit el finançament total de l’actuació de Consolidació i posada en valor del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó. El projecte està valorat en 498.904,74 euros.
La Diputació d’Alacant sufragarà amb 349.233,32 euros, el 70% del total, procedents del Pla per a la rehabilitació i posada en valor del Patrimoni Arquitectònic de caràcter històric municipal de localitats de menys de 75.000 habitants de la província. En una resolució publicada el passat 11 de novembre, l’Administració provincial va acordar concedir aquesta ajuda a Alcoi. No obstant això, a causa de la falta de pressupost, va ser exclòs al costat de la resta de municipis de major població. Diputació ha hagut de repetir la convocatòria i ara si la nostra ciutat rebrà la consignació atorgada en primera instància.
El diputat d’Arquitectura, José Ramón González de Zárate, va visitar el museu aquest cap de setmana al costat de l’alcalde, Toni Francés, el vicealcalde, Jordi Martínez i l’edil de Turisme i Patrimoni Històric, Lorena Zamorano per a conéixer-lo de primera mà.
Recordem que la Generalitat va anunciar a la fi de novembre la concessió d’una ajuda de 150.000 euros, amb els quals l’actuació estarà totalment subvencionada per part d’aquestes dues administracions.
Actualment el projecte està en mans de la Conselleria de Cultura, una vegada done el vistiplau es podrà procedir a la licitació de les obres.
La reforma del Museu Arqueològic suposarà dur a terme la consolidació i millora de la mitgera i les façanes de l’edifici situat en la placeta del Carbó; la substitució o reparació de la fusteria; la substitució integral del sistema de climatització actual, per un més eficient; i l’adequació de l’edifici a la normativa d’accessibilitat, amb millores en els accessos i l’ascensor o la reforma dels banys, entre altres actuacions. A més, es preveu reparar les humitats existents en el paviment de la planta baixa, així com dur a terme altres actuacions que puguen sorgir i que revisten urgència.
Segons la regidor de Patrimoni, Lorena Zamorano, «haver aconseguit aquests fons és fonamental per a poder dur a terme una intervenció molt necessària, ja que es tracta d’un edifici declarat BIC, que necessitava reformes estructurals però també solucionar les seues mancances d’accessibilitat i d’eficiència energètica. Així ho va fer constar, de fet, la Direcció Territorial de Cultura amb un informe que va remetre a la fi de l’any passat, les recomanacions del qual podrem seguir amb aquestes obres».