Els dies 8, 9, 10 i 11 de juliol l’Alfàs del Pi acull les segones jornades Fem Cinema que promou el CEFIRE d’Alacant per a introduir l’ús dels mitjans audiovisuals a l’aula a través de la formació del professorat. Una activitat organitzada en col·laboració amb les regidories d’Educació i Cultura, que s’emmarca en la celebració del 31 Festival de cinema de l’Alfàs.
Aquest matí la regidora d’Educació, Dolores Albero, ha presentat les jornades al costat de la seua antecessora en el càrrec, Isabel Muñoz, l’assessora de l’àmbit artístic expressiu del CEFIRE d’Alacant, Nuria García, i la coordinadora dels cursos, Raquel Guerrero.
La programació inclou interessants ponències i tallers sobre aspectes com la direcció cinematogràfica a les aules, la interpretació, l’edició i el muntatge, la composició de bandes sonores o la comunicació gràfica.
La ponència inaugural serà a càrrec de la creadora Judith Colell, coautora de ‘El domini dels sentits’ (1997) i directora dels llargmetratges ‘Dones’ (2001), ‘53 dies d’hivern’ (2007), ‘Elia K’ (2010), amb el qual va guanyar el premi especial del jurat en el Festival de Sant Sebastià i el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Ha dirigit també pel·lícules i programes de televisió, obres de teatre, documentals i espots publicitaris.
La jornada inaugural inclou, així mateix, una masterclass amb Carlos Gurpegui, professor i crític de cinema, autor de ‘Cinema i educació sexual’ (2001), ‘Una salut de cinema’ (2002) i ‘Cinema per primera vegada’ (2004), que convida al docent a utilitzar l’audiovisual com a eina formativa des de la màxima de veure cinema per a fer cinema.
La formació pràctica es desenvoluparà en sis tallers: ‘Principis d’edició i muntatge de cinema’ (Carmen Martínez Verdú), ‘Creació de Book Trailer’ (Ana Grau Mestre), ‘Composició expressa de bandes sonores’ (Eduardo García García), ‘Comunicació gràfica: el cartell cinematogràfic’ (M.ª José Ortiz Romaní i Lledó Queral Gomis), ‘Animaprende’ (Emilio Martí López) i ‘Audiorecursos’ (Ricardo Nutz Alaya).
En els últims anys, sota el paraigua del Festival de Cinema, han sorgit propostes encaminades cap a la formació, com el curs que realitza a l’Alfàs el CEFIRE d’Alacant, al qual s’han preinscrit prop d’un centenar de persones. Es tracta d’aconseguir que el Festival s’òbriga i aculla un altre tipus d’activitats paral·leles, com a cursos de formació per a xiquets, joves i adults. En aquest cas, ha puntualitzat la regidora d’Educació, Dolores Albero, “un curs que introdueix el cinema a l’aula com a recurs molt interessant per a treballar els valors i el sentit crític”.
Des del CEFIRE d’Alacant s’ha volgut agrair a l’Ajuntament de l’Alfàs el seu suport perquè es puguen desenvolupar aquests tallers en paral·lel a la celebració del Festival de Cinema.
Comentarios