Amb motiu del Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina, que es commemora el 6 de febrer, la regidoria de Cooperació i Voluntariat de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi ha organitzat, en col·laboració amb les àrees de Sanitat i Igualtat i l’Oficina Pangea, una jornada de sensibilització i informació, que es desenvoluparà el dilluns 7, de 17.30 a 20.00 hores, en el Espai Cultural Escoles Velles.
Sota el nom de ‘Erradicar la MGF: una aportació local per a un repte global’ es presenta aquesta activitat, que han donat a conéixer aquest matí les regidores de Cooperació i Voluntariat, Isabel Muñoz; Sanitat i Benestar Social, Marisa Cortés; Igualtat, Rocío Guijarro, i Residents i Oficina Pangea, Martine Mertens.
S’ha programat un cinema-fòrum en el qual es projectarà el documental ‘The cut’, d’Ernest J. Sorrentino i María Andrés, en el qual s’aborda la mutilació genital femenina a Kenya. A continuació, se celebrarà una taula redona en la qual participaran Aminata Souko, agent de Salut Base Comunitària especialitzada en MGF de l’Associació Djo Aminata de València, qui parlarà de la seua experiència i del treball que duen a terme des de la seua associació, i Sonia Pérez Torres, infermera de Salut Pública, qui aportarà la seua visió tècnica sobre aquesta realitat.
Està prevista l’assistència de l’alumnat i professorat dels cicles formatius d’Integració Social, Promoció d’Igualtat de Gènere i Atenció a la Dependència de l’IES L’Arabí. Una activitat que s’obri a la participació de tota persona que estiga interessada a conéixer en profunditat la problemàtica de la mutilació genital femenina.
Des de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi s’agraeix l’interés que aquesta jornada de sensibilització ha despertat entre l’equip directiu, alumnat i professorat dels cicles formatius de l’IES L’Arabí.
Malgrat considerar-se internacionalment com una violació dels drets humans, en l’actualitat més de 200 milions de xiquetes i dones han patit la mutilació genital femenina. Aquesta pràctica es duu a terme en 30 països de tres continents diferents.
Cada any, més de 3 milions de xiquetes a tot el món corren el risc de ser mutilades. D’ací la necessitat de posar el focus en aquesta pràctica salvatge, que suposa una greu violació dels drets humans, un acte de violència contra les dones i xiquetes i una forma de desigualtat de gènere que atempta contra la salut.
L’Alfàs se suma enguany a la causa organitzant un cinema-fòrum de sensibilització i informació, per a donar a conéixer la situació de les dones i xiquetes supervivents de mutilació genital femenina no sols en països d’origen, sinó també a la Comunitat Valenciana, visibilitzant els danys que està pràctica ancestral genera en elles i donant a conéixer el treball que es realitza des d’institucions i organitzacions.
02/02/2022
Comentarios