Santa Pola acollirà durant la temporada estival l’exposició Cosmopolites Mediterranis al Museu del Mar. Els artistes exposaran algunes de les seues obres més representatives, on el principal protagonista serà el mediterrani. L’art s’uneix amb el mar en una mostra on veurem reflectits temes futuristes, estils naïf, colors mediterranis, escultures i materials reciclats.

Un dels comissaris, Valeriano Venneri, ha volgut ressaltar el caràcter reflexiu de l’exposició, on ens mostraran l’equilibri de la mediterrània a través de l’art. Els vuit artistes que exposaran el seu art al museu són: Flavia Mannucci, Ginés Vicente, Ana Ortín, Alessandro del Gaudio, Erica Appiani, Salvador Torres, Virginia Bernal i Vittorio Vanacore. Ells mateixos suposen també un equilibri entre si, ja que són quatre italians i quatre espanyols.

L’artista Erica Appiani és una mostra del variada que resulta l’exposició. Utilitza materials abandonats i els reutilitza com a suports en les seves obres. «Crec en la unió de l’art italià i l’espanyol», ha volgut dir Appiani, «el mar és capaç d’involucrar a les persones i al paisatge«.

A més, Cosmopolites Mediterranis suposa també una unió entre l’art i la gastronomia, ja que en la inauguració comptarem amb una degustació de menjar italià, com ho és la pasta freda amb pesto, pizzes; però també amb melons que es conreen prop de Santa Pola.

Ana Antón, regidora de Cultura, ha volgut recalcar que aquesta «exposició ens permet aturar i pensar d’on venim. És una mostra meravellosa que ens porta a l’essencial «, de la mateixa manera ha volgut agrair als col·laboradors per portar un projecte tan emocionant a Santa Pola.

Des de la direcció del museu animen a gaudir d’aquesta exposició i assistir a la seva inauguració, que tindrà lloc hui divendres 13 de juliol a les 19:30 hores.

Es podrà visitar des d’aquesta data fins al 9 de setembre. En horari de:

De dimarts a dissabte: 10:00 a 13:00 hores i 18:00 a 21:00 hores

Diumenges i festius: 11:00 a 13.30 hores.