El Centre Cultural Les Clarisses d’Elx acull des del divendres 31 de març l’exposició itinerant ‘2020 en l’A-33, l’autovia que va descobrir un jaciment’. Es tracta d’una mostra en la qual, de la mà de l’equip de paleontòlegs i paleontòlogues de la Fundació Cidaris, gestora del MUPE, es dona a conéixer el treball realitzat per ACCIONA durant set mesos en les obres de l’autovia A-33 al seu pas per Caudete, a Albacete.
Aquestes obres estan promogudes pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en compliment del que s’estableix en la Llei 4/2013 de Patrimoni Cultural de Castella-la Manxa, i d’acord amb el que es disposa per la Viceconsejería de Cultura que va dur a terme la preceptiva autorització dels treballs paleontològics necessaris per a la documentació del jaciment.
L’exposició, que podrà visitar-se fins al 23 d’abril, compta amb diversos panells per a conéixer els detalls sobre el moment del descobriment de les restes paleontològiques en l’obra, la metodologia de treball durant el seguiment d’aquestes troballes en el projecte i la importància científica de les restes fòssils. A més, es podran veure les eines de treball dels paleontòlegs i paleontòlogues, així com la reconstrucció d’una carcassa d’escaiola semiabierta amb restes fòssils simulats en el sediment.
Aquesta mostra, patrocinada per ACCIONA com a responsable de les obres, compte en aquesta ocasió amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx, la Fundació Cidaris, la Universitat de València, l’Institut d’Estudis Albacetenses i la Viceconsejería d’Educació, Cultura i Esports de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa.
Una vegada acabe l’exposició a Elx, serà Albacete el següent destí d’aquesta iniciativa. Un exemple de col·laboració entre les diferents administracions i organismes públics intervinents en les obres, ACCIONA i els paleontòlegs en nom de la recuperació del patrimoni paleontològic.