El “pare” de l’Economia del Ben Comú, Christian Felber, va visitar Villena com a ponent principal de les jornades “L’ètica com a motor de la nostra economia” amb un ple absolut de públic assistent en el que ha sigut la primera Trobada d’Economia del Ben Comú a Villena.

Christian Felber és un escriptor, economista i historiador austríac, Llicenciat en Filologia Hispànica, Psicologia i Ciències Polítiques. Als seus 45 anys d’edat ha escrit 15 llibres i triomfa en cada ciutat que visita amb les seues teories sobre la nova economia del ben comú que ha de ser l’eix sobre el canvi econòmic i social que necessita el planeta Terra.

Va visitar Villena, per la seua especial sensibilitat, per a presentar i exposar al públic les seues idees, a més d’una xicoteta anàlisi de l’actual societat capitalista. “Estem en plena etapa de post democràcia on el poder es concentra cada vegada més fins a arribar al fet que sis persones tinguen la mateixa riquesa que la meitat de tota la població mundial”, denunciava Felber.

L’Economia del Ben Comú, com es deia la seua ponència pretén passar del TINA (There is no alternative) “no hi ha alternativa” que va abanderar el sistema neoliberal de Margaret Thatcher des del Regne Unit en els anys 80, al TAPES (there llaure plenty alternatives) “hi ha moltes alternatives” a aqueix model neoliberal que anteposa el benefici monetari com a únic objectiu en l’activitat industrial.

Al costat de Felber va estar el Conseller d’Economia, Rafael Climent i l’Alcalde de Villena per a encarregar-se de tancar unes jornades que pretenien conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’un canvi a nivell ideològic. Entendre que l’economia és bona quan genera beneficis per a la societat en el seu conjunt i no solament rendibilitat monetària a qualsevol preu.

La ciutat de Villena ha passat el balanç necessari per a convertir-se en un dels municipis del ben comú amb una nota alta. Si tot segueix el seu llit el pròxim any la nostra ciutat podrà ser declarada com a Municipi del Ben Comú. “Volem entrar com a municipi del ben comú per a aprofundir en el camí del canvi”, defensava l’Alcalde.

El Conseller d’Economia, per la seua banda defensava el camí de l’educació com a agent del canvi social i convidava a la població a mobilitzar-se i actuar per a aconseguir canviar el món, “l’egoisme acérrimo en el qual estem cal canviar-ho i cal ser proactius i exercir el nostre rol allà on estiguem ja que el col·lectiu és més fort del que es creu”.

Christian Felber va ser convidat a signar en el Llibre d’Honor de la Ciutat i malgrat el refredat que arrossegava va aconseguir mantenir en els seus seients al públic durant més de dues hores amb una ponència on es combinaven les diferents ciències (polítiques, econòmiques, sociològiques…) com una ciència holística que entén el món com un tot.

Per a més informació sobre aquest corrent d’Economia del Ben Comú:

  • https://economiadelbiencomun.org/