La Casa Bardín tornarà a obrir les seues portes dilluns que ve 15 de juny després d’haver romàs tancat durant tres mesos per les mesures de restricció preses arran de la crisi de la Covid-19. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha confirmat que “després d’un període d’intensa activitat virtual ininterrompuda, la setmana vinent per fi tornarem a reprendre l’activitat presencial amb la reactivació de serveis culturals i administratius molt necessaris”.

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert posa a la disposició del públic a partir de la setmana vinent els seus serveis de préstecs i consulta de biblioteca, fons documentals, la venda de publicacions i revistes, així com l’àrea de Registre d’entrada de documentació i administració.

Julia Parra ha garantit que “la reobertura de la Casa Bardín s’ha preparat tenint com a prioritat garantir la seguretat dels usuaris i dels treballadors amb totes les mesures necessàries ajustades als requisits exigits per les autoritats sanitàries quant a distàncies, protecció i aforament permés”.

A més de continuar amb l’oferta cultural que comparteix setmanalment en xarxes socials, el IAC està adaptant el nou calendari d’activitats partint de la programació que es va suspendre arran de l’estat d’alarma. D’aquesta manera, a partir del 14 de juliol, el centre reprendrà el programa de les exposicions d’Art a la Casa Bardín, els concerts de Música Jove i Musicologia i les presentacions de publicacions.

Actualment, l’organisme té en marxa les convocatòries d’Ajudes a Revistes, amb termini de presentació de sol·licituds fins al 6 de juliol, així com Ajudes a la Investigació i el Concurs Art a la Casa Bardín, els terminis de la qual conclouen el dia 15 de juliol.