Els Cursos d’Estiu de Universitat d’Alacantque s’impartiran en la ciudtt d’Elda en el mes de juliol són Emprenedoria Responsable des del Cooperativisme i Experiències i recursos per a la Innovació Educativa: Flipped Classroom, Geolocalització, Rúbriques

Així ho han detallat Eva Valero, directora del Secretariat de Seus de la UA, Belén Alvarado, regidora de l’Ajuntament d’Elda, Rosario Navalón, coordinadora acadèmica de la Seu, i Paül Limorti, director del CEFIRE Elda.

Les dues propostes formen part del programa de Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA que inclou enguany una oferta de 46 cursos marcats per un estret vincle amb el món professional i d’un caràcter eminentment pràctic.

El primer curs es durà a terme els dies 4 i 5 de juliol i posarà sobre la taula les últimes experiències i recursos per a la innovació educativa, com ha comentat en la seua intervenció la directora d’aquesta proposta, Rosario Navalón. El curs té la coordinació d’Antonio Francés (CEFIRE-Elda) i pretén mostrar quin ha de ser el nou rol del docent i la importància de l’ús de les noves eines tecnològiques en aquesta comesa. Es presentaran eines com el flipped classroom, rúbrica, geolocalització, o l’avaluació interactiva per a la creació d’una experiència d’aula. Hi participaran, com a ponents destacats, Rosa Liarte, guardonada en els XX Premis Meridiana que atorga la Junta d’Andalusia a persones que destaquen en la defensa de la igualtat de gènere, i especialista en l’ús d’app educatives; Miguel Ángel Azorín, nominat a millor professor de Primària l’any 2017 i finalista espiral edublog 2018 en “curació de continguts”; i Aarón Asencio, premi a la millor experiència Flippep Classroom en Educació Primària (III Congrés Europeu d’aquesta temàtica).

La segona proposta, del 17 al 18 de juliol, tractarà sobre l’emprenedoria responsable i el cooperativisme, amb un enfocament que planteja el cooperativisme com a fórmula per a l’emprenedoria en una economia social, responsable i transparent. Per a això, al llarg del curs s’hi tractaran qüestions de concepte, però també aspectes legals, organitzatius, de funcionament i de gestió. De la mateixa manera, es donaran a conèixer les diferents ajudes públiques que afavoreixen i impulsen aquest model empresarial i es mostraran exemples d’èxit com a referents d’una economia responsable. El curs està dirigit per la professora Irene Bajo, directora de la Càtedra de Responsabilitat Social de la UA i tindrà la presència del director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern de la Generalitat Valenciana, Josep Ochoa, i també els presidents de Concoval (Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana) i Fevecta (Federació Valenciana d’Empreses de Treball Associat), juntament amb representants de cooperatives de diferents camps.

Col·laboren en aquest curs, a més de la Càtedra de Responsabilitat Social de la UA, Caixa Petrer i Fundació Caja Mediterráneo.