El regidor de Patrimoni i Urbanisme, Fernando Portillo, va anunciar que aquests dies s’iniciarà l’elaboració de la secció de patrimoni cultural del Catàleg de Proteccions del Terme Municipal de Petrer, un treball encarregat a l’empresa Abydos Arqueologia i per al qual s’ha sol·licitat una subvenció a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de 13.854 euros.
Portillo ha explicat que actualment Petrer compta amb un catàleg de patrimoni que va ser realitzat en 1997 incorporant 103 béns catalogats i que no està adaptat a la legislació vigent, concretament a la Llei 5/2014 d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana (LOTUP).
Per això, a través de l’àrea d’Urbanisme, s’ha plantejat la redacció del Catàleg de Proteccions del Terme Municipal de Petrer adaptat a la LOTUP, que consta de tres seccions: la del patrimoni cultural, la del patrimoni natural i la del patrimoni paisatgístic. El nou catàleg incorporarà una xifra notablement superior a 103 béns catalogats de l’anterior document.
Portillo ha destacat que, en la secció de patrimoni cultural, que és en la qual es treballarà de manera immediata, el catàleg, a més dels béns de rellevància local i dels béns d’interés cultural, també inclourà altres elements patrimonials que, sense tindre aquesta categoria, també estan inclosos dins de la protecció del patrimoni. En aqueix sentit, José David Busquier, de Abydos Arqueologia, ha especificat quins són alguns d’aquests elements com a construccions de pedra en sec, camins, àrees de vigilància arqueològica que són jaciments arqueològics que no s’aprecien a simple vista… El catàleg també incorporarà el patrimoni de la guerra civil i el patrimoni immaterial, com les Carasses, les festes de Moros i Cristians o les bandes de música locals.
REALITZACIÓ DEL TREBALL
José David Busquier, representant de Abydos Arqueologia, ha indicat que el treball consisteix en “la recopilació o adaptació de tot el patrimoni cultural del terme municipal de Petrer, tant a nivell urbà com a nivell rústic, i la seua delimitació, protecció i actualització a la normativa vigent”. Un labor de treball de camp i l’elaboració del material per a la qual s’estimen aproximadament dos mesos o dos mesos i mig de durada, tenint en compte que el treball ha de finalitzar-se com a més tard a l’agost per a la justificació de la subvenció.
El regidor ha fet una crida a la ciutadania, subratllant que “els veïns i veïnes no s’espanten si en els pròxims dies veuen fent fotografies pel carrer o fotografies pel medi rural de propietats, de façanes i d’altres elements a nivell patrimonial”.
Comentarios