La Fundació Cultural Miguel Hernández col·labora amb la Facultat de Lletres de la Universitat de Múrcia i l’empresa Cover Virtual Web en l’organització del curs “on-line” “Present i futur de Miguel Hernández, vida i obra” (https://casiopea.um.es/cursospe/casiopea.portal.ficha.do?a=fdb606086652e5d131357553e5a7c25b).

 El curs, que forma part dels Estudis Propis de la universitat murciana, està organitzat en quatre blocs: “Bloc biogràfic. Vida i obra de Miguel Hernández” (de l’1 d’octubre al 19 del mateix mes), “Miguel Hernández en el context històric i cultural” (del 20 d’octubre al 2 de novembre), “Obra poètica de Miguel Hernández” (del 3 de novembre al 21 de novembre), i “Tradició i avantguarda en la poesia de Miguel Hernández” (del 22 de novembre al 10 de desembre).

 El curs es justifica per l’interès que la figura del poeta oriolà suscita entre els estudiosos universitaris i com a complement a les assignatures Literatura Espanyola XX (I i II) i Literatura Espanyola. Teatre, impartides en el quart curs del Grau en Literatura Espanyola de la Universitat de Múrcia. Així mateix, un altre dels objectius del mateix és que la vida i obra de Miguel Hernández no s’esgotin en Congressos i Jornades sinó que sigui objecte de revisió i estudi permanents.