El regidor de Cultura, de l’Ajuntament de Torrevella, Antonio Quesada, al costat del Gerent de l’Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta”, Miguel Fernández, i el coordinador de cultura, Manuel Esteban Moreno, han presentat la Programació Cultural d’Hivern 2021/2022, que comprén els mesos de gener, febrer i març, i està composta per, aproximadament, 40 esdeveniments musicals i teatrals. La programació va ser aprovada en l’última sessió de la Junta Rectora de l’Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta”.

El mes de gener tindrà un total de 6 espectacles musical, a més dels tradicionals concerts d’Any Nou i Reis de l’Orquestra Simfònica de Torrevella. El pròxim 15 de gener Torrevella gaudirà de la “Orquestra Nacional d’Espanya” a l’Auditori Internacional. En aquest primer trimestre de l’any també hi haurà espai per a l’humor amb l’espectacle de circ teatralitzat anomenat “Parüa”, que serà el 22 de gener en el Teatre Municipal. Una funció que “enguany ha rebut el premi al millor espectacle de circ dels premis de les arts escèniques de València 2021” ha comentat el regidor de Cultura.

Continuarà amb l’II Cicle de Música amb òrgan: “Organ Metall” en el Temple Arxiprestal de la Immaculada Concepció, els dies 29 de gener, 6 de febrer i 6 de març. Un cicle dirigit per Jorge Carrasco on gaudir de la millor música clàssica.

Aquesta programació compta amb espectacles operístics, el primer d’ells titulat “Operámida” que serà el dia 30 de gener, en el Teatre Municipal de Torrevella. Es tracta d’una òpera per a xiquets, on prenen part activa de l’obra i que es defineixen com un espectacle no tradicional, ja que cada representació es converteix en una experiència única i diferent. Per al públic adult l’òpera “Nabucco” de Guiseppe Verdi, el 17 de març.

En aquest trimestre continuen les obres de “Teatre per a tots” amb les obres: For+, el 13 de febrer i Faboo el 13 de març. Tal com afirma Antonio Quesada: “volem continuar amb el deixant d’aconseguir afició teatral i inculcar-ho en els més xicotets”. Es recuperar el cicle de Jazz i Swing dels “Divendres de Palacio” el 18 de febrer amb l’actuació de Randy Greer, i el 4 de març amb el grup de Swing “O sister” recreant l’edat d’or del Jazz vocal dels anys 20 i 30 d’Amèrica del Nord.

L’11 de març serà el torn de l’espectacle de dansa clàssica a càrrec de “The Russian Estigues Academy Ballet” anomenat “Gisele”, que compta amb una posada en escena composta per una orquestra simfònica en directe. Tornarà a posar-se en marxa l’II Concurs Nacional de Teatre Aficionat “Raúl Ferrández” del 21 al 25 de març. El lliurament de premis es realitzarà coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, el 27 de març, amb la representació de l’obra “La Mama”, escrita i dirigida per Jesús García Gallera, dramaturg format a l’escola municipal de teatre.

La programació també recull actes d’entitats locals com són el Carnestoltes de Torrevella, els concerts de la banda de la Unió Musical Torrevejense, el recital Ricardo Lafuente, o la Gala del Dia d’Andalusia a càrrec de la Casa d’Andalusia “Rafael Alberti”, entre altres.

Les entrades a tots els espectacles eixiran a la venda la setmana vinent a través de la plataforma digital www.entradasatualcance.com i en www.bacantix.com.