Aquest cap de setmana el cicle de l’Ajuntament d’Alacant “Estiu de Músiques” va tocar notes imprevistes i sorprenents. Dos grups de alicante van posar tot el cor per al públic que va assistir a tots dos concerts i va obligar, quasi, al fet que no acabaren en hora pel ben que l’estaven passant la gent en el concert. El públic era essencialment alacantí, després de les enquestes fetes, per tant, els turistes seguien en la platja, i és d’agrair perquè si no, haguera faltat lloc per a tots malgrat el gran nombre de cadires.

Resonante. Foto: Juanjo Cervetto

Resonante. Foto: Juanjo Cervetto

El dissabte va ser temps per al grup Resonante BasuBand que toca la seua música i la fibra. És una proposta que fomenta el diàleg intercultural i la consciència sobre el consum i l’impacte ambiental, per açò la proposta d’aquest equip d’artistes, també educadors, s’ha especialitzat en la construcció d’instruments musicals a partir de residus i objectes quotidians no musicals, així com noves tecnologies del so aplicades a l’educació. Més de 30 instruments en el concert del dissabte.

Van presentar el seu disc recentment planxat fa uns dies al que li han donat el nom de UNIVERSÓNICA i que arreplega un programa en el qual conviuen peces com Moruna amb aires àrabs que pretén solidaritzar-se amb les persones que vénen des de Síria en pasteres, com a animals deien o la Bulería de la Dalia interpretada per la veu de Natalia, que va estar espectacular que era flamenc essencial.

“Som artistes i també artesans. El nostre treball passa per construir-nos els instruments amb les nostres mans, per sonorizarnos, gravar-nos, editar-nos aprenent” van assenyalar en el concert.

El so està a tot arreu: llandes, caixes, fustes, xapes i es reuneixen en l’escenari entre les mans dels luthiers salvatges de Ressonant.

El diumenge va agafar el testimoni Mensajeros de la Música, grup coliderado pel pianista i compositor alacantí Benjamín Sun. La seua proposta és un repertori de dos àlbums de creació pròpia de cançons inspiradores i músiques amb missatges naturals i emocionals amb peces al 50% amb veu i instrumentals.

Mensajeros de la Música. Foto: Juanjo Cervetto

Mensajeros de la Música. Foto: Juanjo Cervetto

Com diuen ells “tenim un estil subtil i de qualitat, que aconsegueix crear un ambient càlid en qualsevol trobada. Una música que emociona i connecta amb el cor, relaxa i fa que el públic viatge”.

També juguen, i donen participació al públic que, a partir de les aportacions de notes, per exemple RE SI EL MEU, el grup crea al moment noves peces musicals des de les propostes i açò integra i agrada.

En l’actualitat, després del disc Frecuencia del Corazón, es troben preparant el seu tercer àlbum que apareixerà en el mercat en els pròxims mesos.

“Estiu de Músiques” està sent una proposta que ens sembla molt interessant, que atrau a unes 500 persones a l’Auditori de la «Concha» a l’Esplanada i que no té gens que envejar-li a un altre sector musical al que pertany, per exemple, el Festival Internacional de Benicàssim (FIB), on em toca recordar la gesta del nostre primer ministre el passat 20 de juliol. Podria agafar un AVE, com solia fer l’anterior, i no, es va haver de fer quatre trajectes del Falcon. Açò unit al cost de la tripulació, combustible, menjars, despeses aeroportuàries i el lògic personal de seguretat. És més, també haguera sigut molt assenyat que la seudo-agenda oficial amb Ximo Puig l’haguera pogut haver fet a Alacant que per cert ara baixa molt a més convidant-li al cicle “Estiu de Músiques” de la ciutat, i després un sopar chula en molts dels restaurants estupends d’Alacant i, l’endemà, AVE para Madríd una altra vegada. Hi ha coses que es poden fer millor, són més coherents i tenen poca discussió.