Des de la regidoria de Cultura de l’Alfàs, el seu titular Manuel Casado informa que s’ha suspés de manera temporal i durant el mes de gener el Cicle de Cinema Solidari, per tant no hi haurà pel·lícules les vesprades dels dijous 7, 14, 21 i 28 de gener. Tenint en compte l’augment de la incidència de la covid-19, s’ha optat per esperar que passen unes setmanes, i reprendre l’única secció del Festival de Cinema que es prolonga més enllà de l’estiu, quan la situació s’estabilitze.

Cal puntualitzar sobre aquest tema que el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi ofereix des de fa dotze anys un Cicle de Cinema Solidari que ha aconseguit fer-se un buit en el panorama cultural de la Marina Baixa. Una secció consolidada on es pot gaudir del millor cinema d’autor, amb pel·lícules premiades en els principals festivals de cinema i sempre en versió original subtitulada. El Cinema Solidari compleix dos objectius fonamentals. D’una banda aconsegueix que el Festival de Cinema no se cenyisca única i exclusivament a una quinzena del mes de juliol i mantinga un nexe d’unió amb els veïns de la comarca al llarg de l’any, oferint un altre tipus de pel·lícules que difícilment poden veure’s a les sales convencionals. Però a més i d’altra banda, compleix amb una important funció social com és divulgar el treball d’ONGs involucrades a oferir major qualitat de vida als col·lectius més desfavorits.

Des dels seus inicis, el Festival ha aconseguit recaptar més de 38.000 euros, diners destinats íntegrament a Metges Sense Fronteres, Ajuda en Acció, Amnistia Internacional, Estreles de Colors i Save the Children, i Aborigen View. Des de la regidoria de Cultura de l’Alfàs, el seu titular Manuel Casado, ha informat que aquesta secció s’ha suspés temporalment, i que en el seu moment es reprendrà per a continuar atenent la demanda existent.