El taller està dissenyat per a totes les persones que estiguen interessades en la poesia i imatge, així com els nous suports digitals i mitjans on s’estén la poesia de hui, i especialment; el mitjà audiovisual en els seus diferents enfocaments i tendències.

Per a això es donarà a conéixer als usuaris, de forma resumida però variada, la qual cosa ha suposat la videopoesía en el terreny artístic i poètic en el segle XX i XXI. La sessió es planteja amb l’objectiu de ser una eina per a tots aquells que vulguen introduir-se de manera pràctica a aquest gènere, oferint una aproximació a les tècniques digitals bàsiques necessàries, les principals referències actuals i els seus mitjans de difusió.

Destinataris:

Público en general, principiants, i/o persones amb gust i inquietuds per la poesia visual, les arts visuals i la tecnologia; o poetes que tinguen interés a experimentar amb noves formes d’expressió a través del vídeo.

Duració:

Taller intensiu de 4 h

Inscripcions:

Per email poetryslamalicante@gmail.com o assistència directament en el lloc

Ponent:

Clara López

Artista visual i investigadora. Professora Associada en la Facultat de Comunicació de Conca, on imparteix Guió Audiovisual. Doctora en Investigació en Humanitats, Arts i Educació, i Llicenciada en Belles arts per la Universitat de Castella-la Manxa. Té un Màster en Cultura Contemporània: Literatura, Institucions Artístiques i Comunicació Cultural, Universitat Complutense de Madrid. És experta en videopoesía, i altres de les seues línies principals d’investigació se centren en l’estudi de noves estructures narratives en el gènere documental i el cinema, de manera teòrica i pràctica. És creadora de peces de videopoesía i ha dirigit els documentals: “Perro, demasiado humano” (2015); “Las palabras también tienen ojos. Posibilidades de la poesía: Dionisio Cañas” (2019) y “Calla” (2024). 

Organitza:

Àgora Reix

CEO poetry eslam alicante

/antiga seu federada

actualment formacions i exhibicions/

POETRY SLAM ALACANT

www.poetryslamalicante.com