Las praderas y el aviario del parque Terra Natura Benidorm rebosan más vida que nunca durante estos últimos días. El motivo ha sido la explosión de nacimientos que han vivido en sus instalaciones con la incorporación de 18 nuevas crías de siete especies diferentes.

En concreto, han nacido cuatro barasinghas (Cervus duvaucelii), cuatro suirirís bicolor (Dendrocygna bicolor), cuatro chitales (Axis axis), una chachalaca del Chaco (Ortalis canicolis), un mono capuchino (Cebus apella apella), dos aratingas (Aratinga solstitialis) y dos muflones (Ovis aries). En el caso de las barasinghas han pesado al nacer cerca de cinco kilos, mientras que en otras especies como los chitales su peso ha sido de unos dos kilos y medio, y de tan solo 200 gramos en el caso de la cría de mono capuchino.

Les prades i el aviari del parc Terra Natura Benidorm desborden més vida que mai durant aquests últims dies. El motiu ha sigut l’explosió de naixements que han viscut en les seues instal·lacions amb la incorporació de 18 noves cries de set espècies diferents.

En concret, han nascut quatre barasinghas (Cervus duvaucelii), quatre suirirís bicolor (Dendrocygna bicolor), quatre chitales (Axis axis), una chachalaca del Chaco (Ortalis canicolis), un mico capuchino (Cebus apella apella), dos aratingas (Aratinga solstitialis) i dos muflones (Ovis àries). En el cas de les barasinghas han pesat en nàixer prop de cinc quilos, mentre que en altres espècies com els chitales el seu pes ha sigut d’uns dos quilos i mitjà, i de tan sol 200 grams en el cas de la cria de mico capuchino.

Barasingha (Cervus duvaucelii). Terra Natura

Barasingha (Cervus duvaucelii). Terra Natura

La concentració d’aquests naixements en l’època estival s’associa a una bona alimentació durant la primavera, aconseguint cobrir les necessitats nutricionals i el benestar general dels animals. Açò permet als futurs pares tenir més possibilitats de portar a terme les seues gestacions perquè nasquen les cries a l’estiu.

Cada espècie ha mostrat un comportament diferent en nàixer. En les barasinghas i els chitales, les cries es posen en peus gens més nàixer per a seguir a la mare i solament ixen a mamar mentre la resta del temps romanen amagades. No serà fins a l’any de vida quan deixen d’acompanyar a la seua progenitora. Per contra, el mico capuchino no s’ha separat ni un moment de la seua mare, a la qual va enganxat tot el dia aferrant-se al seu pèl. A partir dels tres o quatre anys d’edat, aquesta espècie s’emanciparà de la seua mare.

Amb aquests últims naixements, Terra Natura Benidorm ha passat a explicar en l’actualitat amb un grup de 31 barasinghas, 21 chitales, i 14 micos capuchinos. Després dels naixements de les noves aus, el parc posseeix un grup de 20 aratingas, 16 chachalacas i 36 suirirís bicolor. En total, la zona del aviario té uns 230 exemplars d’aus de 36 espècies diferents.

Amb cada naixement, l’equip veterinari i de cuidadors realitza un registre en la base de dades del parc. Segons l’espècie es procedeix a efectuar una determinada revisió física de la cria a diferent edat. En aqueix examen físic es revisa l’estat general de salut de l’animal, es determina el seu sexe i s’identifica a la cria amb un xip. De fet, en el cas de les barasinghas i chitales aqueixa revisió es produeix als cinc o set dies d’haver nascut, mentre que en els micos capuchinos no es realitza fins que passen diversos mesos per a no haver de separar a la cria de la mare.