La Regidoria de Turisme ha tornat a oferir una atractiva programació de rutes turístiques. En el mes vinent de novembre s’ha apostat per la novetat i per la diversificació de l’oferta turística i cultural. En estes rutes destaquen les picades d’ullet a Miguel Hernández, a l’horta i costa d’Oriola, i a la població britànica en el municipi. “És una proposta molt completa que conjumina la cultura del centre històric (continuant amb la Tardor Hernandiana i l’oferta cultural) i la naturalesa del Palmerar i la costa, incloent-hi una ruta en anglés per al públic internacional”, ressalta Gonzalo Montoya, edil de Turisme de l’Ajuntament d’Oriola.

Ens endinsem en la ciència interactiva

Una de les principals novetats es troba en la “Visita al Museu de les Ciències + Taller de cianotípia” (5 de novembre a les 11 hores amb eixida de la ruta en l’entrada del Campus Desemparats). Esta és una ocasió perfecta perquè tant xiquets com adults puguen interactuar amb la ciència, ja que este museu interactiu és un referent dins del seu camp a la Comunitat Valenciana. A més, dins d’ell es realitzarà un taller de ciatonotipia (amb preu de 3 euros), que és un procediment fotogràfic pel qual s’obté una còpia del negatiu original en color blau. És un tipus de rellevat bastant nou que els participants tindran l’ocasió de fer.

Ruta amb picada d’ullet a Miguel Hernández i a l’Horta

Un altre dels elements nous es donarà amb la ruta “Miguel, el Poeta Cabrer-Ruta per l’horta” (11 de novembre amb eixida a les 10 hores en la Plaça del Carmen). En ella es combina a la perfecció Miguel Hernández amb la rica horta oriolana i de la mateixa manera es diversifica les rutes entorn de la figura del poeta oriolà, habitualment en el centre històric. A més, en esta ruta es recitaran en un entorn ideal poemes no tan habituals de Miguel, els relacionats amb la naturalesa i l’horta, que rememoren els inicis de l’autor.

Rutes en la Costa amb tints militars i atractiu internacional

El públic internacional, especialment el britànic, està d’enhorabona. El 17 de novembre s’ha dissenyat una ruta dirigida a la important colònia britànica que freqüenta o resideix a Oriola, sobretot en la costa. Amb la ruta “Blue Trail of Cap Roig” es realitzarà un tour en anglés (des de la Platja de la Zenia a les 16.30 hores). Amb ella es pretén donar a conéixer la riquesa d’Oriola a la població anglesa.

Seguim en la costa i ens desplacem al pàrquing de la Platja de La Caleta. Allí, el dia 26 de novembre a les 11.30 hores es durà a terme el “Destacament Militar en Orihuela Costa”. Una ocasió molt bona per a descobrir i conéixer de primera mà el funcionament d’este destacament on els militars de les COE (boines verdes) ens explicaran quin és el seu treball i ens permetran veure tot per dins, un fet que normalment és molt difícil. I tot això, es farà en un enclavament espectacular a nivell paisatgístic, en plena sendera blava de Cap Roig, envoltat de cales d’aigua cristal·lina.

Finalment, ressaltar que en la ruta del “Palmerar i Forn Miner” (3 de novembre amb eixida a les 17 hores en el Centre d’Interpretació del Palmerar) es visitarà el forn de Santa Matilde, situat en el barri de Sant Antón, que forma part de les Mines de cinabri. És un dels pocs forns d’este tipus que es manté en la península ibèrica i, per tant, és una joia patrimonial molt interessant de conéixer.

Finalment, en la ruta de “Els Palaus i el Velázquez (10 de novembre amb eixida a les 17 hores en la Plaça del Carmen) es visitaran el Palau del Marqués de Arneva i el Palau Episcopal on es veurà el quadre “La temptació de Sant Tomàs d’Aquino” de Diego Velázquez.

De nou recordem que les inscripcions són gratuïtes, que les places són limitades i que s’ha de reservar plaça a través de la web www.orihuelaturistica.es