La Biblioteca Municipal de l’Alfàs del Pi acull fins divendres que ve 6 d’octubre l’exposició ‘Conversario Llegendari’, que reuneix il·lustracions realitzades per una vintena de joves autors. Aquestes il·lustracions formen part d’un projecte cultural de caràcter artístic que busca connectar a la gent a través de textos i imatges.
Aquesta és la tercera edició del projecte ‘Conversario’, iniciat en 2020 per un grup de joves artistes inquiets, amb moltes ganes d’usar els seus coneixements i creativitat per a autopublicar un llibre d’art.
Després d’un primer ‘Convesario Pintojo’ i un segon ‘Conversario Viatger’, arriba ara la tercera edició d’aquest projecte, ‘Conversario Llegendari’, llibre que reuneix 50 obres d’art basades en llegendes fantàstiques i 50 llegendes fantàstiques inspirades en obres d’art.
Pablo Martínez, coordinador de ‘Conversario’, ha visitat l’Alfàs del Pi per a presentar, al costat de l’escriptora local Ainhoa Pastor Sempere, aquest projecte cultural que usa una dinàmica creativa que interconnecta les diferents obres de manera similar al telèfon trencat, és a dir, cada obra s’envia a un altre artista perquè la interprete amb la seua pròpia visió i li l’envie al següent autor, i així successivament, intercalant sempre imatge i text.
D’aquesta manera, es posa de manifest com interpreta cada artista obres d’altres autors i en altres formats. Un joc entre artistes que té com a resultat un diàleg ple de bifurcacions i matisos, que deixen una miqueta de cadascun conforme es va completant la conversa.
El regidor de Cultura, Manuel Casado, i el bibliotecari municipal, Joan Orozco, van acompanyar a Pablo Martínez en la presentació d’aquest projecte cultural, que s’exposa fins al pròxim 6 d’octubre a la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi.