Cinc dones, periodistes alacantines, seran les padrines de la Verema en la DOP Alacant, després dels nomenaments que el Consell Regulador ha realitzat per a la seua tradicional festa d’inauguració. Es tracta d’un “necessari homenatge a les dones de la nostra terra, dels nostres pobles, en aquesta època en la qual es fa necessari més que mai, reconèixer la seua vàlua”, segons indica el President del Consell Regulador, Antonio Miguel Navarro.

En aquest cas s’han triat a periodistes, doncs representen la veu de la dona per a tota la societat, en diferents mitjans locals, que exerceixen un important treball de proximitat amb tota la nostra ciutadania.

Xesca Lloria, és llicenciada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i després d’una temporada de treball a la capital catalana, va tornar a Alcoi, on ha treballat en diferents mitjans gràfics i audiovisuals. Avui és redactora cap de “El Nostre Ciutat”. Entre els seus mèrits està a ser la primera i única dona que ha format part de l’Associació Sant Jordi.

Cristina Medina, també és llicenciada en periodisme i també ha passat per diferents mitjans de comunicació fins a ser avui dia -a més de cap d’informatius de SER Elx- la Presidenta de l’Associació de Periodistes d’Elx.

Rosario Pagés és llicenciada en periodisme per la Universitat Sant Pablo de València i redactora de “Informació en la Marina Baixa” des de l’any 2000. El seu compromís amb la comarca és total i està atenta a tot el social, cultural i agrari que succeeix en aquesta comarca.

Concha Pastor, també és llicenciada en periodisme per la Universitat Complutense de Madrid i treballa com a delegada per a “Les Províncies” en la Marina Alta i La Safor, comarques de gran diversitat política i social, que li donen un ampli coneixement de la realitat social d’aquesta zona.

Carolina Sellés és també periodista i la seua trajectòria ha discorregut per mitjans com a Canal9 o la Sisena. Avui dia, els seus treballs es diversifiquen en mitjans online, amb nous continguts com a viatges pel món. No obstant això, la seua involucració i compromís amb el Vinalopó l’ha convertit en una dels seus millors representants.

L’acte de verema se celebrarà aquest any el dilluns 17, a les 11.30h. en el Celler de la l’Alguenya, una de les localitats més al sud de la Denominació d’Origen. En anteriors ocasions han estat padrins de verema personalitats com Juan Carlos Ferrero, Ana María Sánchez, Nico Terol, Jose Francisco i Allunyant Esplá, Quique Dacosta, David Ferrer, María Blasco, Alejandra Quereda, o Francis Mójica en diferents paratges de la DOP Alacant.