Dissabte que ve 13 d’abril, tindrà lloc en el port pesquer de Xàbia la jornada de portes obertes, “XÀBIA MARINERA”.

Es tracta d’una jornada impulsada per la Confraria de pescadors de Xàbia, la Fundació Valenciaport (a través del projecte europeu TOURISMED) i l’empresa de turisme pesquer “Trip&Feel”. En ella es donaran a conéixer les experiències de pesca-turisme que ja estan en marxa en el port pesquer de Xàbia.

La jornada “XÀBIA MARINERA” sorgeix a iniciativa dels propis pescadors de la Confraria de Xábia, que decideixen, obrir les portes de la seua activitat al ciutadà, per a mostrar el treball i esforç que hi ha darrere d’aquest ofici, contribuint d’aquesta manera a posar en valor els productes pesquers i l’activitat pesquera, i a recuperar la cultura i tradicions marineres.

Les experiències de turisme pesquer dissenyades sota el marc del projecte europeu TOURISMED, seran presentades dissabte que ve 13 d’abril en el port pesquer de Xàbia, en el marc d’una jornada de portes obertes dirigida a tots els públics, organitzada pels impulsors del projecte.

La jornada s’iniciarà a les 10h i finalitzarà a les 13h. Al llarg del matí es duran a terme diverses xarrades, activitats educatives dirigides a tota la família i tallers de cultura i gastronomia marinera oferits pels propis pescadors de la Confraria.

Aquesta iniciativa, al costat d’altres similars que comencen a sorgir en la Comunitat Valenciana, s’emmarca en l’estratègia CreaTurisme de la Generalitat Valenciana, que busca enriquir l’oferta turística en destinacions litorals i diversificar l’activitat del sector pesquer tradicional, impulsant experiències innovadores i sostenibles.