Amb el cicle “GASTRONOMIA AMB ESTRELLA” es pretén donar a conèixer a la ciutadania, a totes aquelles persones que fan que la gastronomia de la província d’Alacant tingui aquest nivell d’excel·lència. No sols els xefs i restauradors guardonats amb estrelles Michelín i sols Repsol, sinó també a enòlegs i cellerers, a les persones que recuperen tradicions culinàries, als quals elaboren dolços, torrons i gelats o begudes espirituoses. A la nostra província existeixen nombrosos establiments que mereixen participar en aquest cicle, en el qual destacaran els productes únics i intrínsecament alacantins també dignes d’estar en aquest cim de la qualitat, tant de la gastronomia de la costa, com la de l’interior. Tot això des de la perspectiva més específica de la tradició, la innovació i la nissaga a la nostra província, tant dels restauradors com dels productors de veritables joies, com és el cas del xef alacantí Joaquín Baeza en l’activitat que es desenvoluparà dilluns que ve 12 de juny a les 19 h. a la Casa Bardín.

Joaquín Baeza, xef del Restaurant Baeza & Rufete desenvolupa una cuina mediterrània amb productes alacantins i de temporada.

És Estrella MICHELIN guia 2021, Referència en la Guia MICHELIN 2016, Millor Cuiner de l’Any, 2014, en el Saló Alimentària de Barcelona, Subcampió del Concurs Nacional de Cuina de l’All Morat (2011), Campió del Trofeu Carmencita de cuina amb safrà (2010), Subcampió del Concurs Carlos Llorca de Receptes amb Peix Blau (2005) i Millor Jove Cuiner de la Comunitat Valenciana (2002).

L’activitat es basarà en una xerrada biogràfica sobre el restaurador alacantí, que serà entrevistat pel Subdirector de Cadena Cope Alacant, locutor i expert gastronòmic Juan Carlos Gumiel.