Aquest pròxim dimecres, dia 24 d’octubre, continuarà, a les 19:30 hores, en la Casa Natal de Miguel Hernández, situada en l’oriolà carrer de Sant Joan, l’II Cicle de Trobades amb la Poesia, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, dins de la programació de la “Tardor Hernandià”.

El cicle, coordinat igual que el primer per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández.

Aquest pròxim dimecres participaran An Yi el Campello i Carlos Javier Cebrián.

An Yi el Campello va nàixer a Elx en 1958 i és mestra. Ha publicat el poemari “Malàisia en el cor” (Los Cuadernos Imposibles, 2010) i va dirigir l’audiovisual de la seua presentació. Ha participat en diversos llibres col·lectius de poesia: “Primer Paso” (col. Balbec, 2006), “Silencio” (col. Lunara Poesia, 2017). El seu últim poemari publicat és “El vuelo de la grulla” (col. Lunara poesia plaquette, 2018).

Ha realitzat lectures poètiques en centres socials i culturals a Elx, Alacant i València: “Malasia en el corazón”, “Versos al atardecer”, “Proporción en armonía” i “Lectura del Silencio”. És membre actiu de l’Associació Cultural Edicions Frutos del Tiempo i col·labora en esdeveniments i cicles literaris.

Per la seua banda, Carlos Javier Cebrián, nascut en Salies de Bearn (França), en 1965, és director de l’Associació Cultural Edicions Frutos del Tiempos d’Elx des de 2011. Coordina per a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx els cicles literaris que organitza la mateixa des de 2016, amb el títol de “La Dignidad de la palabra”, on han participat, Vicente Gallego, Benjamí Prado, Ana Pérez Cañamares, Katy Parra, Xiquet d’Elx, Marta Sanz, Isaac Rosa, Francisco Gómez, Javier Lostalé, Luis García Montero, Eloy Sánchez Rosillo, Oblit García Valdés i Luis Landero. Dirigeix les col·lecciones “Fruita seca” de Narrativa i les col·leccions de poesia “Lunara”, i “Lunara poesia plaquette”.

Entre les seues publicacions de poesia destaquen “Poemas de lluvia y alquitrán” (Ediciones Inauditas, 1987), “Heroína” (Col. Lunara Poesía, 1991), y “Humo que se va” (Col. Diarios de Helena, 1999). Ha sigut seleccionat en el cicle “Alimentando lluvias” de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert (Plegue nº 8, 2001). També ha publicat “Celebración del milagro” (Editorial Celya, 2005), “Maneras distintas de amar o des-amar” (Pequeña editorial, Elche, 2006), “Estragos” (Colección Le Chat nº 1, Edició de Pedro Serrano, 2012), “Bagatelas” (Pliegos de la Palabra, Editorial Babilonia, 2016), i “Vida de poeta” (colección Lunara poesía plaquette, 2018).

En prosa ha publicat: “Las noches de marzo” (Ediciones Inauditas, 1989), y “De belleza perezosa” (Col. Temes D’Elx, 2000). Des de 2004 fins a 2006 i durant 2008 publica una columna d’opinió setmanal en el Diari “Notícias de Elche”, titulada “Cosas mínimas”.