Aquesta setmana va tindre lloc la inauguració a Palau Altea de l’exposició Attrezzo de l’artista alcoià Josep Sou. Es tracta d’una extensa col·lecció que el mateix autor descriu com «una síntesi de la paraula i la imatge que pertany a una sensibilitat anomenada poètica sentimental verbo-visiva».

En la presentació, la regidora de Cultura, Aurora Serrat va explicar que l’exposició és una mostra més del compromís de l’Ajuntament per omplir les sales d’art. L’edil també va ser l’encarregada de presentar a Sou, qui va destacar el seu pas per la Facultat de Belles Arts d’Altea de la Universitat Miguel Hernández com a professor de Pintura Urbana. «Personalment, el que més em fascina són les seues performances poètiques», afegia Serrat, les quals l’autor va realitzar durant l’acte.

Per la seua part, Jaume Llinares, alcalde d’Altea, va elogiar Josep Sou perquè «hi ha pocs artistes que engloben tanta complexitat en una sola persona».

En paraules de l’autor, «Attrezzo és una exposició que parla de la síntesi entre el gest pictòric i la paraula; és a dir, la sintonia que arriba a perpetrar a partir de la idea i que sustenta en imatges. Per tant hem de dir que es tracta d’una poètica visual en la qual la paraula i la imatge tenen la mateixa importància i arriben a formar part d’un nucli comunicatiu».

«És una exposició en la qual els objectes han perdut la seua vitalitat en la mesura que objectes de la vida quotidiana i han passat a una altra dimensió on des d’una sala d’exposicions ens miren i ens diuen sobre una altra vida que han arribat a assolir. Podem dir que la poètica visual està a cavall de la paraula per una part i de la imatge per una altra i es retroalimenta constantment, a més dels aspectes conceptuals i per damunt de tot el que preval és la idea», ha afegit Josep Sou.

La regidoria de Cultura també ha realitzat un catàleg amb totes les obres de l’exposició perquè els visitants puguen dedicar més temps a la col·lecció. Attrezzo estarà a Palau Altea fins al 30 de setembre i pot ser visitada els dimarts i dijous de 16:30 a 18:30 de manera gratuïta. Pròximament s’anunciaran visites guiades amb l’autor.