El dimarts 2 de maig arranca la quarta edició de MOVA 2023 que organitza l’Institut Valencià de Cultura i Diversitat Alacant, amb la complicitat de Zinegoak, festival internacional de cine LGBTIQ+ de Bilbao, i que enguany compta també amb la participació de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.
El festival se celebra al Teatre Arniches del 2 al 7 de maig. En paraules de la delegada territorial de l’Institut Valencià de Cultura, Alicia Garijo: “Un any més, celebrem aquesta festa de la diversitat que és MOVA, una de les nostres propostes més estimades i mimades, amb la qual ens identifiquem totalment. MOVA continua creixent i sumant complicitats”.
A les 19.30 hores començarà l’acte inaugural conduït per Lady G, que desgranarà els continguts de MOVA 2023, i que comptarà també amb l’actuació de Noelia, ‘La Negri’.
A continuació hi haurà l’actuació de Bob Pop, que presenta ‘Los días ajenos’, un espectacle de veus i memòria creat a partir del seu llibre ‘Días ajenos’; un monòleg carregat de literatura i d’una indiscutible sinceritat, humor, capacitat d’anàlisi i síntesi sorprenents.
Durant setanta minuts, un Bob Pop en estat pur, sense guió i amb una improvisació vital, repassa la seua vida a través dels diaris d’altres i els propis. Un ‘collage’ d’experiències de la mà, la mirada i l’empatia d’una de les personalitats més transgressores i mordaces dels últims anys. Es tracta d’una proposta inclusiva que compta amb el suport de La Red, que li atorga el segell d’‘espectacle recomanat’.
Bob Pop s’ha convertit en tot un referent en el món de la comunicació, amb nombrosos reconeixements, com ara el premi pel canvi social i la inclusió social (patrocinat per l’ONCE), en la primera edició dels Premis Talía de l’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya.
El mateix dia 2 quedarà inaugurada l’exposició ‘Alicante: espacios para una memoria disidente’, que estarà oberta al vestíbul de la primera planta del Teatre Arniches fins al 12 de maig. Aquesta mostra s’organitza en col·laboració amb L’armari de la memòria, un servei públic, posat en marxa des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, la missió principal del qual és la recuperació, conservació, descripció, digitalització i difusió de fons documentals rellevants per a construir una memòria de les persones, les accions, les entitats, els locals o els espais LGTBIQ+ del territori valencià.

Venda d’entrades:
<https://ivc.gva.es/val/ivc-val/programacio-ivc/teatre-arniches-d-alacant>