De dimarts a divendres els barris del Mercat i Casc Històric de Villena gaudiren de dos espectacles cada dia, alternant-se llocs i disciplines artístiques, en funcions de 20:00 i 22:30 hores. Des del 28 al 31 d’agost es donaran cita un total de 8 actuacions, de temàtiques diverses, per a tots els públics.

“Piensa en Wilbur” de la companyia Wilbur, serà el primer espectacle que es desenvoluparà el dimarts 28 a les 20:00h en la Plaza Colache, vindrà acompanyat d’acrobàcies, humor i risc, molt risc. Continuant amb el programa, el mateix dia però està vegada en el Parc del Mercat i a les 22:30h, tindrem el plaure de presenciar el xou “Tornillo Magic Clown”, de la companyia de Quique Montoya, on es combinen audàcia, màgia i humor.

En el mateix espai que l’espectacle del dia anterior, dimecres 29 a les 20:00h, ens delectara amb la seua dolçor “Bambalina y el Circo”, de la companyia Recortable: amb el seu xicotet carromato i el seu tricicle desplega el major espectacle del món. En la sessió de les 22:30h podrem gaudir en el Mirador de la Vila de “Viva el Rock”, un format inèdit que naix en fusionar el circ i la música de la manera més dinàmica.

El dijous 30 començarà la jornada del festival amb “Rodolfo i Rita”, de la companyia Passabarret. A les 20:00h en la Plaça de Santa María, un espectacle en el qual els dos personatges lluny de ser una parella perfecta s’han convertit en uns artistes de circ certament antagònics que barregen malabares, humor, amor, transformismo i il·lusionisme amb l’acrobàcia. La sessió de les 22:30h es realitzarà en el Recinte Firal on es durà a terme una de les actuacions més arriscades de Hop!!! Villena, “Aigua”, de la companyia Nuc, la disciplina de la qual s’enquadra tant en el circ com en la dansa aèria. Aigua és poesia, solidaritat i defensa del medi ambient.

Per a finalitzar aquesta intensa setmana d’activitats circenses, el divendres 31, també en el Recinte Firal, tindrem el plaure de contemplar dues sessions, a les 20:00h i a les 21:00h del xou “Hijos de Fruta”,  de la companyia hispà-colombiana Pass&Company. “Hijos de Fruta” és una amanida de competències entre tendir-vos de verdures on no poden faltar els malabares. Com a punt final i per a culminar aquest festival, es duguera a terme l’actuació de “Seu-te”, a les 22:30h en la Plaça de les Ambaixades. De la mà d’Acrobàcia Mínima, Seu-t’és una aposta nítida per la innovació i l’ús de nous llenguatges de creació artística que generaran moments de tensió i concentració en l’espectador.

Hop!!! Villena està organitzat per les regidories de Cultura i Casc Històric d’aquesta ciutat. Sorgeix com una oportunitat per a oferir una setmana plural d’acostament als nous llenguatges del circ contemporani.

Totes les activitats d’aquest festival estan destinades a un públic familiar i són d’entrada gratuïta.