La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), arranca la seua activitat escènica en el Teatre Arniches d’Alacant amb dues propostes de dansa i cir

La delegada territorial del Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, ha expressat la seua emoció per alçar el teló d’aquesta nova temporada escènica i ha assenyalat que l’objectiu és “rebre al públic d’aquesta temporada amb unes propostes potents que marquen l’inici d’aquest nou cicle. Per això, ho fem amb dos espectacles de dansa i circ que estem segurs que captivaran als espectadors”.

Així, el divendres 13 d’octubre, a les 20.30 hores, arriba a Alacant directament des de la seua estrena en els Teatres del Canal l’espectacle de dansa ‘Cortineta’, de la companyia Balde Ruiz & Paloma Calderón, que es consolida amb aquesta nova obra creada per a un trio de dones intèrprets.

‘Visillo’ s’emmarca en les noves dramatúrgies contemporànies i és una oda al recòndit plaer de la dona, una creació de dansa-teatre en la qual tres dones es despullen davant aquells que les miren, intuint que el que esperen en les seues vides no esdevé.

L’espectacle s’estrena en coproducció amb Centre Coreogràfic Canal i el suport del Conservatori Professional de Dansa Antonio Ruiz Soler, l’Agència Andalusa d’Institucions Culturals-Junta d’Andalusia i Espai Lagranja.

D’altra banda, la proposta circense ve de la mà de la companyia de Miguel Barreto i La Xicoteta Victoria Cen, amb el seu espectacle ‘Perdona si te presento como que no te conozco’, programada en el marc del Festival Circarte. A més, aquest espectacle compta amb la distinció d’espectacle recomanat per la Xarxa Espanyola de Teatres i Auditoris.

Pablo Parra i Miguel Barreto són els creadors i protagonistes d’aquesta història, que és el resultat d’un intens treball de creació que ha donat lloc a aquest exponent del circ contemporani, en el qual també intervenen altres disciplines com la dansa.

La peça parla de l’altre, del nosaltres, del jo; i planteja un diàleg amb el públic per a generar reflexions entorn de la identitat, la relació amb els altres i el que ens envolta. Serà el dissabte 15 d’octubre a les 20.30 hores.

Venda d’entrades:

‘Visillo? https://ivc.gva.es/es/escena/programacion-escena/teatro-arniches-de-alicante/visillo

‘Disculpa si te presento como que no te conozco’  https://ivc.gva.es/es/escena/programacion-escena/teatro-arniches-de-alicante/disculpa-si-te-presento-como-que-no-te-conozco