L’Auditori de la Diputació d’Alacant i la Fundació Banc Sabadell han renovat el conveni per a joves músics, d’entre 18 i 30 anys, amb una dotació de 40.000 euros.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assegurat que el programa de beques de l’Acadèmia ADDA·Simfònica, posat en marxa en 2019, “suposa un impuls decisiu al talent dels estudiants en procés de formació professional que viuen d’aquesta manera una experiència educatiu-musical única en les seues carreres i és, a més, una aposta ferma que reverteix en la societat alacantina, en la posada en valor del talent dels joves, en els amants de la música i en la consolidació del projecte dirigit per Josep Vicent, al capdavant de l’orquestra”.

La proposta es planteja com una activitat formativa vinculada a l’activitat de l’orquestra alacantina, de manera que es desenvolupa entorn dels diferents esdeveniments programats per a la mateixa al llarg de l’any. La participació dels músics ve regida pel concepte learning by doing, (aprenentatge en acció) seguint les indicacions dels professors de l’orquestra, els seus directors convidats i el seu director titular.

Els joves seleccionats mitjançant convocatòria pública passen a formar part de, almenys, un projecte orquestral de temps definit i reben una beca de 400 euros per cadascun d’aquests programes acadèmics en els quals participen. D’aquesta manera, fins a un màxim de 29 becats, en funció dels dies i dificultat del projecte, treballen al costat de professors de l’orquestra i mestres en els diferents assajos conjunts i parcials. Una plataforma per a aprofundir en l’aprenentatge interpretatiu i en la disciplina que requereix la dinàmica de treball d’una orquestra professional.

La convocatòria està oberta a joves que estiguen cursant estudis superiors dels instruments per als quals es realitze la prova o la carrera acabada, i en aquest cas els candidats no poden tindre un contracte estable en una orquestra professional. Els interessats poden consultar la informació en https://addaalicante.es/adda/proyecto-academistas-fundacion-banco-sabadell/