El Col·legi d’Arquitectes d’Alacant celebra este dimecres 18 d’octubre, una trobada per a commemorar el primer centenari de “Vers une Architecture”.

El llibre consisteix en un compendi d’articles que Le Corbusier va publicar i que en 1923 van ser editats en forma de llibre amb el títol Vers une Architecture.

En les seues pàgines i imatges l’arquitecte reflexiona sobre diferents temes, molt especialment el de la màquina (vaixells, aeroplans, cotxes) i altres obres d’enginyeria. Recordem el seu conegut aforisme: “La casa és una màquina per a viure”. La cita resumeix la seua idea que l’arquitectura ha d’estar al servei dels seus habitants i adaptar-se a les seues necessitats.

El llibre presenta una profusió d’imatges d’estes màquines en contrast amb l’arquitectura grega clàssica.

En este llibre es recull un capítol molt extens que Le Corbuasier va dedicar a l’arquitectura romana de l’antiguitat. Va contraposar el clàssic amb l’actual en la seua època. El contingut genèric del text, la relació entre l’arquitectura i la tècnica, dona peu a reflexionar sobre eixa relació en el món contemporani.

La commemoració d’este llibre comptarà amb el debat sobre el mateix entre : José Ramón Navarro (Doctor en Enginyeria de Camins, Canals i Ports) i Santiago Varela (Doctor en Arquitectura)

L’esdeveniment serà a les 19.00h en la seu del Col·legi d’Arquitectes d’Alacant en la Plaça Gabriel Miró, núm. 2

Després del mateix hi haurà un brindis perquè els assistents puguen comentar entre si amb els ponents les seues impressions.