El curtmetratge “Déu et salve, María” ha sigut seleccionat en l’onzena edició del FERFILM International Film Festival que se celebrarà en Ferizaj (Kosovo) del 2 al 6 de maig.
La història amb una força devastadora escrita pel guionista benissero, Raúl Martínez, protagonitzada per l’actriu teuladina, Rosa Català, i dirigida per José Miguel Idígoras, es projectarà el 3 de maig en el Teatre Adriana a partir de les 16:00h.
Un projecte, cent per cent de la Marina Alta i Baixa, gràcies a l’equip humà que el conforma, que viatjarà a milers de quilòmetres per a narrar la història de María i deixar impressionats als espectadors d’aquest important festival internacional.
El Festival Internacional de Cinema – FERFILM es va establir en 2013. FERFILM va ser format per un grup d’artistes de Ferizaj i més enllà. Aquest moment es va plantejar com una iniciativa per a promoure cultures i valors universals del món a través del cinema com a mètode multidimensional i atractiu. Pensant en el potencial turístic que té Ferizaj, a més d’esdeveniments cinematogràfics, el festival organitza visites i altres esdeveniments per a mostrar la diversitat cultural a Kosovo.
La notícia ha sigut rebuda amb gran satisfacció per a tot l’equip que conforma “Déu et salve, María”, ja que segons apunten, és una manera de mostrar al món sencer la història de la protagonista, María (Rosa Català), que ens trasllada a la dècada dels 70, on el seu protagonista viu la seua joventut en plena maduresa marcada per una estricta infància ambientada en el si religiós.
A més, de projectar turísticament el nom de Benissa més enllà del nostre territori a través d’aquest important festival FERFILM.
L’acció, ambientada a la Casa Museu dels Abargues de Benissa, és un escenari perfecte per a retrocedir en el temps a la dècada dels 70, i deixar-se portar per aqueixa nostàlgia. Un “déjà vu” que fa que els dies, encara que semblen iguals, siguen molt diferents, i s’aconsegueix gràcies a la interpretació magistral de l’actriu Rosa Català (María), qui aconsegueix ficar-nos en la seua pell i fins i tot emocionar-nos.
Ara comença aquest viatge cinematogràfic en el qual esperem detindre’ns en més ciutats seleccionades i continuar mostrant al món sencer “Dios te salve, María”.