L’Espai Sèneca presenta el pròxim 9 de juny el projecte «Lecciones inesperadas, un paseo por Alacant 2022» la segona part del projecte ideat, dirigit i desenvolupat per Aurora Domínguez Mata, gràcies a la subvenció de l’Ajuntament d’Alacant d’Ajudes per al foment de la investigació, la creació i la innovació en l’àmbit de la cultura 2021 on existeixen a més altres projectes literaris, artístics i culturals recolzats.

Consisteix en una sèrie de converses en les quals una sèrie d’experts convidats seleccionats per la seua implicació amb el món de la Cultura, Arquitectura, Ecologia i Alacant trien un espai públic d’Alacant que consideren ressenyable i el relacionen amb un manifest dels segles XX o XXI. Tots els convidats a aquestes converses coneixeran les eleccions dels altres de manera que es generarà un interessant debat i reflexió entorn d’aquests espais.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa «s’ha mostrat segur de l’èxit de participació i la utilitat d’aquesta proposta amb la qual debatre i xarrar sobre els espais públics de la ciutat, i amb l’objectiu d’opinar sobre cap a on volem arribar».

A les converses estan convidats tots els habitants d’Alacant podent participar en les mateixes exposant les seues opinions o plantejant els seus dubtes. La finalitat del projecte és obrir les discussions entorn de l’espai públic a la ciutadania, reflexionar sobre els llocs interessants amb els quals compta la ciutat posant en valor els mateixos i descobrint, a partir d’aquest exercici intel·lectual de relació amb manifestos, la potencialitat d’aquests espais. Les converses tindran lloc de 19.00 a 20.30h en Espai Sèneca el dijous 9 i divendres 10 de juny de 2022. I l’11 de juny de 11:15h a 12:30h.

Lliçons Inesperades un Passeig per Alacant 2022 / Converses Sobre l’Espai Públic dedicarà un taller per a xiquets i xiquetes de 7 a 13 anys la finalitat dels quals és convidar-li a la presa de consciència de la construcció de les ciutats i les decisions urbanístiques, així com despertar-los l’interés per l’Arquitectura i el disseny de la ciutat. En definitiva, mirar Alacant amb altres ulls.

Les accions del 10 i 11 de juny culminaran amb concerts acústics de dos de les bandes que van il·lustrar el podcast resultat de la primera part de Lliçons Inesperades un Passeig per Alacant. Tots els episodis del programa estan il·lustrats amb música de grups d’Alacant, perquè la finalitat del projecte és posar en valor la riquesa cultural de la ciutat, des dels seus habitants, edificis, reflexions intel·lectuals i les creacions musicals que es produeixen ací. El divendres 10 de 20:45h a 21:30h comptarem amb el concert de Monserrat i el dissabte 11, després del taller amb els xiquets, actuaran Baralides de 13.30 a 14:30h.