ºEls atractius turístics i patrimonials modernistes d’Alcoi protagonitzen el número 39 de la revista Coup de Fouet editada per la Ruta europea del Modernisme. L’única revista internacional dedicada enterament a l’Art Nouveau.

Des de la contraportada i a través de les 6 primeres pàgines de la revista, el modernisme s’obri als lectors amb fotografies a tot color d’espais singulars com el Cercle Industrial, l’antic parc de bombers, alguns habitatges privats, la Casa de Laporta, Casa d’Escaló, actual seu del Conservatori de Música i Dansa de la ciutat i la Casa del Pavo, entre altres. Cal assenyalar que al seu torn es fa un esment especial a la forja, els frescos i els paviments hidràulics i de Nolla.

Aquesta revista editada per l’Institut del Paisatge Urbà de Barcelona es publica en anglés i català i es fa arribar a tots els membres de l’Art Nouveau Club a més de les institucions i països membres de tot el món que formen part de la Ruta europea del modernisme. La revista és semestral i té una tirada de 1.800 exemplars.

La Ruta Europea del Modernisme, a la qual pertany l’Ajuntament d’Alcoi, és una associació sense ànim de lucre formada per governs locals i altres entitats públiques i privades compromeses amb la protecció, la millora, la difusió i la promoció del patrimoni artístic i especialment arquitectònic conegut internacionalment com Art Nouveau.

El principal objectiu de la Ruta és donar a conéixer entre els ciutadans d’Europa i del món en general els valors patrimonials del Art Nouveau, amb la finalitat d’assegurar millor la seua pervivència amb la finalitat que puguen gaudir-lo les generacions futures.

La regidor de Turisme, Lorena Zamorano, destaca que: ““Alcoi està en dues xarxes culturals europees, la del Modernisme i la de Cementeris Significatius, açò té molts avantatges, un fonamentalment és la visibilitat que ens ofereix, un altre és el posicionament que ens proporciona com destinació cultural i a més, també aconseguim un enfocament acadèmic i més formalista pel que fa a la promoció com ja hem vist en la publicació d’aquesta revista”.