El Monestir de la Visitació de Les Salesas d’Oriola acollirà una exposició per a commemorar el 250 aniversari del pintor valencià Vicente López a partir del 29 de març. La mostra ha sigut presentada hui per la regidora de Cultura, Mar Ezcurra, el conservador del Museu Diocesà d’Art Sacre, Mariano Cecilia, i el director del museu José Antonio Martínez. Així, la regidora de Cultura ha indicat que “es tracta d’una ambiciosa mostra” composta per peces tèxtils, d’orfebreria, nacre i 25 llenços, la majoria de gran format, procedents del Monestir de la Visitació, del Museu Diocesà d’Art Sacre i col·leccions particulars. En aquest sentit, la regidora de Cultura ha agraït a les famílies Pedrera Martínez i Agrela la cessió d’algunes de les obres que s’exposaran.
El conservador del Museu Diocesà d’Art Sacre ha explicat que Vicente López enviat a Oriola pels infants Carles María Isidro de Borbó i María Francisca d’Assís i Branganza, pretendents al torn espanyol després de la mort de Ferran VII i promotors del Monestir de la Visitació d’Oriola, per a realitzar el conjunt pictòric de l’església de Les Salesas. “A Oriola hi ha un cas únic, que és la realització d’un conjunt pictòric ex profeso en tres anys i va ser fet per Vicente López”, ha detallat Mariano Cecilia. D’aquesta manera, el patrimoni que forma part del monestir i que s’exposarà durant els pròxims mesos “va eixir del Palau Real de Madrid”, la qual cosa “és únic”, en paraules del conservador del museu. De la mateixa manera, ha avançat que, entorn de l’exposició, es realitzaran diferents activitats, com a visites temàtiques, tallers didàctics i un congrés del qual s’oferiran detalls més endavant.
Finalment, el director del Museu Diocesà d’Art Sacre ha assenyalat que l’objectiu de la Diòcesi i d’aquesta mostra és “posar el patrimoni al servei d’Oriola”. En aquest sentit, ha explicat que aquest projecte va començar a gestar-se fa un any i que sense la col·laboració de la Consejalía de Cultura haguera sigut difícil tirar-lo avant. Així mateix, ha agraït a les germanes que habiten en el Monestir de la Visitació que hagen obert l’edifici perquè puga acollir la mostra.