El Museu de Belles arts Gravina ha anunciat la reobertura de les seues instal·lacions dimarts que ve 16 de juny, en el seu horari habitual, amb totes les mesures de seguretat i higiene establides i amb la limitació de l’aforament al 50% de la seua capacitat total.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha afirmat que “iniciem una nova etapa en el MUBAG en la qual conviurà el museu de sempre amb una nova proposta virtual que s’ha anat gestant en aquests mesos de confinament amb el desenvolupament de noves fórmules per a arribar al públic”.

Els departaments d’Arquitectura, Conservació d’Edificis i Règim Interior de la Diputació d’Alacant s’han implicat en l’adequació i senyalística dels espais per a adaptar-los a les noves necessitats. Des de l’accés principal del carrer Gravina s’han establit uns punts d’espera i, a més, serà imprescindible l’ús de màscara i de gel hidroalcohólico, distribuït en totes les plantes de l’edifici. El personal de recepció atendrà el públic després d’una mampara instal·lada en el taulell i, una vegada a l’interior, el visitant haurà de seguir les indicacions d’entrada i eixida, aforament de les sales i mantindre les distàncies mínimes requerides.

D’altra banda, s’han substituït els fullets en paper per codis QR perquè el visitant puga obtindre la informació del centre, exposicions, obres i autors a través del seu dispositiu mòbil. En aquest sentit, Parra ha assegurat que “el MUBAG es reobrirà com un museu més modern dotat amb noves tecnologies que ajudaran a millorar l’experiència del visitant i a complir amb les mesures de seguretat i salut necessàries per a previndre el contagi de la Covid-19”.

Romandran obertes al públic les exposicions de la primera planta ‘El segle XIX en el MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista’, amb els espais temporals dedicats a Antonio Gisbert i Joaquim Agrassot, així com la mostra dedicada a l’Escola de Dibuix del Consolat Marítim i Terrestre. Per contra, l’activitat de ‘Espai de Telles’ romandrà tancada fins a una altra ordre de les autoritats sanitàries.

A més, el MUBAG compaginarà la seua proposta expositiva in situ amb el nou concepte de museu que s’ha anat gestant arran de la crisi sanitària de la Covid-19 per a facilitar l’accés en línia als continguts i activitats del centre a través de la campanya #MUBAGdesdecasa. La labor realitzada en les xarxes socials ha permés mantindre el contacte amb els seguidors habituals de les diferents plataformes, així com interactuar amb un públic nou.

Una altra important iniciativa duta a terme durant l’estat d’alarma va ser la celebració virtual del Dia Internacional del Museu amb ‘Gisbert a l’abast d’un clic’ que va obtindre molt bon acolliment, amb més de 2.000 visites en el seu primer dia, i encara es pot visitar en la web. Un projecte a l’altura dels grans museus nacionals que ha suposat un punt d’inflexió per al MUBAG i s’anirà ampliant a la resta de les exposicions.