L’edil de Medi Ambient, Esther Díez, ha explicat que el Clot de Galvany ha représ la seua activitat prevista per a l’any 2020, una vegada superada la fase de confinament i segons les normes sanitàries previstes per la pandèmia.

En aquest context s’ha convocat el concurs ‘Photoclot2020’, que arriba a la seua quarta edició, sota el lema ‘Tardor en el Clot’. Les fotografies han de ser sobre el paratge i versar sobre el lema indicat. Els participants poden pujar fins a tres fotos a través de les xarxes socials Facebook, mitjançant l’eina EasyPromos, Twiter i Instagram amb l’etiqueta #Photoclot2020 i esmentant el compte @elclotdegalvany.

El concurs, organitzat per Aigües i Sanejament d’Elx i la Regidoria de Medi Ambient, es va iniciar el 21 de setembre i es prolongarà fins al 30 de desembre de 2020. El dia 29 de gener de 2021 s’anunciaran els guanyadors seleccionats pel jurat. El primer classificat rebrà un premi de 617,28 euros; el segon serà de 250 i el tercer de 100 euros.

“El certamen té com a objectiu divulgar els valors del paratge natural, amb l’objectiu que més persones coneguen l’enclavament i es difonga el seu patrimoni natural i històric” ha assenyalat la regidora de Medi Ambient.

Dia Mundial dels Ocells

Esther Díez ha informat també “que aquest cap de setmana el Clot ha previst diferents activitats per a commemorar el Dia Mundial dels Ocells, una cita amb la qual es busca donar a conéixer el món dels ocells, la seua importància i la problemàtica ambiental que les envolta”.

El 3 i 4 d’octubre s’ha organitzat de 10 a 12 hores una visita temàtica guiada que porta per nom ‘Els ocells del Clot’ en la qual els assistents podran observar i identificar la gran varietat d’ocells que existeixen en el paratge.

Tots dos dies de 16 a 17.30 hores es duu a terme el taller teoricopràctic ‘Iniciació a l’observació d’ocells’ en el qual s’explicaran nocions bàsiques de morfologia i ecologia dels ocells; utilitat, prestacions, maneig i conservació d’instrumental bàsic com els prismàtics i telescopis d’observació terrestre; maneig de guies d’identificació d’ocells, els seus rastres i restes, la utilitat de les audioguies i el codi de bona conducta de l’ornitòleg.

La regidora de Medi Ambient ha assenyalat que “els ocells són un bon indicador de la qualitat de vida, ja que gràcies a elles podem analitzar els canvis que es produeixen en el planeta, com el canvi climàtic o la pèrdua de biodiversitat”.

“Al llarg de les últimes dècades s’ha patit una greu deterioració de l’estat dels ocells en el món, perquè el 40 per cent de les espècies d’ocells en el planeta estan veient reduïda la seua població, una tendència que Espanya experimenta especialment en el cas dels ocells associats a mitjans urbans”, ha ressaltat.

Esther Díez ha explicat que “la importància de conservar les espècies animals i vegetals resideix en el fonamental que és protegir la nostra biodiversitat, ja que és la que garanteix l’equilibri dels ecosistemes de tot el món, és a dir, la que fa possible la vida”.

Les persones interessades a participar de l’activitat poden inscriure’s en el telèfon de la Regidoria de Medi Ambient, 966658028, o registrant-se en www.clotdegalvany.es fins al 2 d’octubre a les 14 hores. L’activitat està limitada a l’aforament permés per indicacions sanitàries i per a minimitzar l’impacte ambiental.