El ‘Festival Internacional Xàbia Jazz’, una de les cites musicals més importants de l’estiu en el Mediterrani, explicarà un any més amb el suport i la col·laboració del Patronat Costa Blanca, que incrementa la seua aportació al mateix fins als 20.000 euros, 5.000 més que el passat exercici. El certamen, que tindrà lloc del 4 al 6 d’agost, reunirà en el municipi a destacades figures nacionals i internacionals d’aquest gènere musical que explica cada dia amb major nombre de seguidors.

El vicepresident i diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, i l’alcalde de Xàbia, José Chulvi, han signat el conveni de col·laboració per a l’organització i promoció conjunta d’aquest certamen, que s’ha convertit en un referent nacional i que constitueix un atractiu reclam turístic per a la localitat i per a tota la comarca.

Dolón ha destacat que l’esdeveniment, que arriba al seu dècim vuitena edició, és un important element diferenciador que permet complementar l’àmplia oferta que atresora la localitat i ha reiterat el compromís de la Diputació d’Alacant amb Xàbia i amb aquest festival, al que en els últims sis anys la institució ha destinat prop de 90.000 euros. “És un dels festivals de Jazz més importants de la Comunitat Valenciana i un dels esdeveniment estratègics que compta amb el suport del Patronat per la seua repercussió en el turisme de la nostra província”, ha afegit.

Per la seua banda, José Chulvi ha agraït el respatler de la Diputació d’Alacant i del Patronat a aquest certamen i ha manifestat que “es tracta d’un festival que ja ha complit la seua majoria d’edat i que s’ha consolidat en aquest temps com a complement a l’oferta turística del municipi”. El primer edil ha ressaltat, a més, la gran aposta que la localitat realitza pels diferents esdeveniments musicals al llarg de tot l’any.

El cartell d’enguany ho completen Frank Catalano, Ximo Tebar Band, BvR Flamengo Big Band -amb la col·laboració especial de Karen Lugo- i Cyrille Aimée. Totes les actuacions tindran lloc a partir de les 22:30 hores en la Plaça de la Constitució. A més, de forma paral·lela, s’han programat diferents activitats complementàries que es desenvoluparan en el centre històric de la localitat.