El Patronat Municipal de Turisme, que dirigeix Mari Carmen Sánchez, s’ha reunit amb els representants del sector hostaler, ABATUR (Associació de Blocs i Apartaments Turístics d’Alacant), APHA (Associació Provincial d’Hotels i Allotjaments Turístics d’Alacant ) i APFPMA (Associació de promotors musicals d’Alacant) per a signar un conveni de col·laboració per a fomentar i promocionar els esdeveniments musicals a la ciutat d’Alacant.

El present acord de col·laboració entrarà en vigor el dia de la seua signatura i estarà vigent fins al dia 31 de desembre de 2021 podent prorrogar-se per anualitats.

La vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, ha destacat que “es tracta de promocionar Alacant com a destinació turística musical buscant un format de paquet que incloga entrada a un esdeveniment musical i allotjament als nostres hotels i apartaments turístics”.

El Patronat Municipal de Turisme i Platges d’Alacant treballarà de manera conjunta amb les tres associacions per a establir actuacions de promoció dels diferents esdeveniments musicals a la ciutat durant l’any 2021. Entre les accions previstes en el conveni, les empreses organitzadores dels esdeveniments musicals, es comprometen a oferir a tots els seus clients, els establiments associats que disposen d’allotjament per a utilitzar els seus serveis. L’edil de Turisme ha recordat que «el mèrit d’aquest conveni el tenen les associacions, nosaltres només hem fet d’intermediaris».

En representació del sector, Victoria Puche, presidenta de APHA, ha afirmat que «Alacant no és només sol i platja, és a dir, utilitzem la música per a desestacionalizar el turisme donant un valor afegit a la nostra ciutat que puga atraure visitants».

Cadascuna de les empreses associades que organitzen esdeveniments musicals durant l’any 2021 promocionaran la imatge de les associacions i d’Alacant City&Beach en els seus suports web per a la promoció d’aquests. Així com redirigir els enllaços web als establiments d’allotjament amb les promocions que aquests oferisquen, amb motiu de la celebració de concerts, festivals o qualsevol altre tipus d’esdeveniment musical.

De la mateixa manera, es promocionaran en els diferents canals els concerts que es vagen a celebrar a la ciutat i així millorar el posicionament de marca de la ciutat d’Alacant com a destí de festivals.

En la reunió ha sigut present en representació de APHA, Victoria Puche, per ABATUR, Daniel Elman i per APFPMA, Lalo Díez.