L’edil de Cultura Antonio Manresa, la delegada territorial del Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo i la subdirectora María Dolores Padilla han presentat en el vestíbul del Teatre Principal d’Alacant un avanç de la Programació Tardor/Hivern 2020/2021, que complementa a la que va ser ajornada al març passat i que compta amb el suport de Fundació Banc Sabadell.
El Principal llança un avanç de la seua programació d’aquesta Tardor/Hivern 2020/2021 perquè el públic tinga temps per a planificar l’oci d’aquests pròxims mesos amb la seguretat que tots els espectacles estan totalment adaptats a les mesures d’aforament i seguretat recomanades per les autoritats sanitàries.
La subdirectora ha felicitat l’equip del Principal que ha treballat des de fa mesos perquè el Teatre siga un espai atractiu i segur i per a això han preparat la millor oferta cultural malgrat les limitacions actuals ocasionades per la crisi sanitària de la COVID-19. Ha manifestat també la seua satisfacció, ja que malgrat les dificultats que comporta la situació actual el Teatre Principal continua oferint un contingut de qualitat, inclusiu i per a tots els públics, gràcies al suport dels tres propietaris: l’Ajuntament d’Alacant, Banc Sabadell i el Institut Valencià de Cultura.
Han incidit en la seguretat des de tots els organismes de cultura, malgrat les dificultats, on estan sent molt previnguts i això ha d’arribar a la gent pel que hem d’estar tranquils. Els teatres són llocs segurs, els llocs de cultura tenen un plus de seguretat. El Regidor ha fet una crida a la ciutadania per a assistir als actes culturals.
La presència d’Alicia Garijo és pel fet de ser copropietaris del Teatre Principal des de 2018. Li alegra el sentit de reprogramació atés que el sector cultural és una de les parts més delicades de l’activitat econòmica en l’actualitat i pel que s’ha pretés suspendre però no cancel·lar per a poder reprogramar.
Ha recordat que des del IVC es desitja decentralizar les estrenes per tota la Comunitat Valenciana. Finalment ha afegit que podrem gaudir de la Gala de la Música Valenciana en el Teatre Principal el 9 de desembre.
La nova programació del Teatre Principal inclou teatre en castellà, valencià i anglés, circ, sarsuela, música, dansa, espectacles per als més xicotets i una estrena nacional.
També s’ha avançat la data de l’estrena del muntatge guanyador de la III Residència José Estruch, l’obra de Francisco Suarez “La langosta no se ha posado”de Maror Produccions dirigida per Iván Jiménez, i protagonitzada per Elena Candela, Mila García, Diego L. Juan García i Tomàs Mestre que s’estrenarà el dissabte 10 d’abril.
Aquesta nova programació que va d’octubre 2020 a gener 2021 arranca amb la 11a edició del Festival de Circ CIRCARTE. Podrem gaudir de la segona creació de la companyia madrilenya NUEVEUNO “Suspensión” dijous que ve 22 d’octubre a les 20.30 h. Després de la reeixida trajectòria de «Sinergia 3.0» la companyia traspassa el món dels malabars per a preguntar-se sobre la seua pròpia posició en escena, la seua identitat com a homes per a pensar i fer pensar com podrien ser unes masculinitats diferents.
Suspensión és la nostra pilota llançada a l’aire que aconsegueix l’instant de suspensió; el moment en què tot pot passar, el moment en què podem cedir a la gravetat, o prendre decisions diferents, el moment en què una pilota es queda surant i amb això tots en l’escenari contenim l’alé. El moment de Suspensió.
Continuem amb una obra de teatre contemporani que retrata els mecanismes de la família i del matrimoni des del punt de vista de quatre fills que s’esforcen per ser ells mateixos més enllà de les expectatives i de l’amor dels seus pares. L’obra “Las cosas que sé que son de verdad” es representarà dissabte que ve 24 i diumenge 25 d’octubre a les 20 h i 18 h respectivament. L’actriu Verónica Forqué ha guanyat el Premi Max 2020 i el Premi de la Unió d’Actors i Actrius 2020 a Millor Actriu pel seu paper protagonista en aquesta obra.
El diumenge 15 de novembre a les 18 h arriba al Teatre Principal l’obra “El Ejembre”, una comèdia sobre l’amistat i els seus secrets. La Companyia basca Vaivé ens presenta aquesta comèdia que part del retrobament de sis amigues de la infància que acudeixen a una casa rural per a celebrar el comiat de soltera d’una d’elles. El que a priori anava a ser un cap de setmana a la babalà, embogirà una mica més si cap; draps bruts, coses que mai es van dir, confessions, alcohol, drogues i un eixam. Es diu que en el regne animal les abelles són els éssers que millor es comuniquen. I pel que sembla es comuniquen ballant.
El Teatre ofereix un pla irresistible perquè tant els més xicotets com els majors gaudisquen dels contes tradicionals en anglés amb “Snow White and the Seven Dwarfs” el diumenge 29 de novembre a les 18h. Contarem la història de Blancaneu i els set nans en anglés, explorant el conte des del joc dramàtic: amb la imaginació, els objectes i el públic. Aquests són els ingredients que poden ajudar-nos a trobar una versió única d’aquest clàssic, a descobrir noves possibilitats, noves maneres d’imaginar-ho, d’explicar-ho i de representar-ho.
El dissabte 5 de desembre a les 20h la producció del Institut Valencià de Cultura i la Diputació de València en valencià que s’endinsa en el món del Vaticà i tracta dos dels seus problemes: la corrupció econòmica i l’homofòbia, totes dues contràries a la doctrina cristiana. “Poder i Santedat”, de Manuel Molins amb la direcció de Paco Azorín, reflecteix la interpretació habitual de l’Església sobre la sodomia com a pecat sexual, quan en realitat és un pecat social. Aquesta és una obra molt actual, molt viva, de denúncia, que també indaga en la dimissió de Ratzinger.
Divendres que ve 11 de desembre a les 20,30 h els amants de la dansa tindran una cita imprescindible amb “CARMEN.maquia”, una versió contemporània del clàssic de Merimée mantenint l’argument operístic, amb la col·laboració de David Delfín en un dels seus últims dissenys per a dansa. Aquest espectacle va ser reconegut com a Millor Espectacle de Dansa en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2019. Qualificada per Chicago Sun com a obra mestra, és la peça culminant de Gustavo Ramírez al capdavant de Lluna Negra a Chicago. És peça de referència que companyies com el Ballet Hispànic o el Met que l’inclouen en el seu repertori.
“Rapunzel, el Musical” arriba al Teatre Principal en una nova adaptació de gran format per a tota la família el dijous 17 de desembre a les 18,30h. Amb muppets, efectes especials, veus reconegudes de famosos dobladors i la participació del públic en la resolució de la història. Una producció perquè xiquets i pares gaudisquen en família i visquen la màgia de la princesa Rapunzel.
El divendres 18 de desembre a les 19 h és el torn del gènere líric amb la sarsuela “El huésped del sevillano”. La Companyia Lírica Alacantina s’uneix per a representar l’obra de Jacinto Guerrero sobre el llibret de Lucca de Tena i Enrique Reoyo, que es va estrenar per primera vegada en 1926 en el Teatre Apol·lo de Madrid.
CantaJuego compleix 15 anys i presenta el seu nou espectacle “Te extiendo mi mano” dissabte que ve 19 de desembre a les 17 h. Aquest espectacle infantil entregarà al públic un muntatge especial basat en la solidaritat, l’amistat, el treball en equip i l’empatia amb una acurada selecció de la seua llarga llista d’èxits. Espectacle recomanat a partir de 12 mesos.
Teatre el diumenge 20 de desembre a les 18 h amb “Mariana Pineda”. GG PRODUCCIÓ ESCÈNICA, TEATRE DEL NÒMADA I SAGA PRODUCCIONS adapten l’obra de Federico García Lorca i ens mostren que a vegades l’amor és una mar profunda on morim ofegats, un lloc que al mateix temps és presó i horitzó, un temps parat on ni tan sols l’aire succeeix. Amb un elenc de nou actors encapçalats per Laia Marull.
Shuarma en un concert íntim i molt teatral el dijous 28 de gener a les 20,30h retrà homenatge al llegat d’un dels músics més camaleónicos i influents de la història de la música. L’espectacle “Shuarma canta Bowie” repassa durant 90 minuts la trajectòria de David Bowie, despullant les seues cançons més grans i aportant una visió única i intimista d’una de les figures més icòniques de la cultura musical.
I en la primavera del 2021, el Teatre Principal comptarà amb l’ESTRENA NACIONAL del clàssic “La casa de Bernarda Alba” de Federico García Lorca dirigida per José Carlos Plaza els dies 27 de març a les 20 h i 28 de març a les 18 h coincidint a més amb el Dia Mundial del Teatre. Com tota obra «Clàssica», i la de Lorca ja ho és encara que nascuda en un passat molt pròxim, va creixent dia a dia i oferint-nos facetes diferents al compàs dels canvis de la societat. Què diu als espectadors de hui aquest «drama de dones dels pobles d’Espanya»?, perquè incideix en la posició de la dona en la societat amb els seus sostres de cristall, diferències salarials i la seua indefensió física davant la violència, provinga d’on provinga.
Les entrades per a tots els espectacles estan a la venda des del dia 25 de setembre a través dels canals de venda habituals:
– En taquilla de 12 a 14 h i de 17 a 21 h, els dilluns la taquilla romandrà tancada.
– Per telèfon 965 202 380
– En la nostra web: http://www.teatroprincipaldealicante.com/
Comentarios