La Universitat d’Alacant acull aquest mes de juliol una nova edició d’«El Pati de la Ciència», un projecte cultural de divulgació científica, iniciativa del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües, amb la col·laboració de l’Aula de la Ciència de la UA i l’Institut d’Estudis Catalans. La professora del Departament de Física Aplicada de la UA, Isabel Abril, coordina aquest projecte amb l’assessorament de Rafael García Molina, professor del Departament de Física Aplicada de la Universitat de Múrcia i Premi Ensenyament i Divulgació de la Física de la Reial Societat Espanyola de Física i de la Fundació BBVA.

Enguany s’han programat tres espectacles. El primer d’aquests, “Matemáticas en una tira de papel”, tindrà lloc el pròxim dimarts 3 juliol a la sala d’actes del Col·legi Major, i serà a càrrec de Juan Sebastián Barrero (IES Saavedra Fajardo, Múrcia). El divendres 6 de juliol, la sala d’actes de l’aulari II acollirà “10 experimentos molones” a càrrec de José Gonzáles López de Gereñu, director de l’Aula Planeta Ciència Madrid. Els espectacles científics finalitzaran el divendres 13 de juliol, també a la sala d’actes de l’aulari II, amb “Foc, Llum i Color”, actuació a càrrec de Marta Segura i Josep María Valls de l’Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona.

Tots els espectacles seran de 10:00 a 11:00 hores (per a xiquets de 6 a 9 anys) i de 12 a 13 hores (per a xiquets de 10 a 16 anys).

Com cada any, es repartiran a tots els xiquets un joguet científic amb la finalitat de subratllar el caràcter lúdic d’aquest projecte de difusió de la ciència, a més de la tradicional samarreta, que enguany està dedicada a Margarita Sales, investigadora referent en el desenvolupament de la biologia molecular en el nostre país, els estudis de la qual ens han permès conèixer com funciona l’ADN. Amb aquesta samarreta es reconeix el paper de les dones en la ciència, que, de vegades, encara està poc reconegut.